/ SASTANAK MINISTARA
08/09/2022 u 16:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministri: Vakcinacija djece preventivna mjera u cilju suzbijanja epidemije

Ministar prosvjete Ministar prosvjete Miomir Vojinović primio je danas u prostorijama Ministarstva ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa saradnicim

Ministar prosvjete Miomir Vojinović primio je danas u prostorijama Ministarstva ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa saradnicima, kako bi razgovarali o značaju vakcinacije za djecu u preškolskom i osnovnoškolskom uzrastu.

Predstavnici zdravstva predočili su važnost vakcinacije, kao preventivne mjere u cilju suzbijanja epidemije među djecom.

Ministar Vojinović je istakao da upravo  najmlađi i najranjiviji dio populacije predstavlja najveću vrijednost države, te je prevencija zaraznih bolesti osnovni korak u zaštiti naše djece.

- On je iskazao spremnost Ministarstva prosvjete da pruži svu tehničku, logističku i svaku drugu vrstu pomoći Ministarstvu zdravlja, kako bi zaštitili  naše najmlađe. Predstavnici ministarstava dogovorili su formiranje zajedničkog tima čija će uloga biti što veća edukacija svih koji učestvuju u procesu vaspitanja i obrazovanja mladih, prevashodno roditelja, kako bi im omogućili lakši put ka sigurnim informacijama o zaštiti zdravlja djeteta. Predstavnici Ministarstva zdravlja podsjetili su javnost da se MMR vakcina, protiv morbila, zauški i rubeola, čiji obuhvat vakcinacije je svake godine manji, nalazi kao obavezna u kalendaru vakcinacije. Takođe, ministar Šćekić poručio je da vakcinacija predstavlja najveće medicinsko dostignuće i najmoćnije oružje u cilju suzbijanja zaraznih bolesti, te da je neophodno da u pogledu imunizacije, javnost poštuje glas struke- navodi se u saopštenju.

Dogovorena je promocija značaja vakcinacije MMR vakcinom, i to prije svega u predškolskim ustanovama, a zatim i u osnovnim školama.    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:52