Фото: Храм Христовог Васкрсења / - Фото: Храм Христовог Васкрсења
09/12/2021 u 17:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополија: Градићемо црквени дом, а не хотеле са пет звјездица

Из Митрополије су реаговали на обjаве у медиjима о наводном захтjеву за сагласност за идеjно рjешење за грађење хотела, туристичког насеља са четири или пет звjездица и туристичког ризорта, трга, сквера, шеталишта или градског парка

Митрополиjа црногорско-приморска уз Храм Христовог васкрсења у Подгорици градиће црквени дом а не хотеле са четири или пет звjездица, саопштено jе из Митрополије.

Из Митрополије су реаговали на обjаве у медиjима о наводном захтjеву за сагласност за идеjно рjешење за грађење хотела, туристичког насеља са четири или пет звjездица и туристичког ризорта, трга, сквера, шеталишта или градског парка.

– С обзиром да су у захтjеву коjи jе обjављен jасно назначене катастарске парцеле на коjима се планира градња, медиjи су лако могли да утврде да се ради о простору око Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици. Ниjе никаква таjна да Митрополиjа, jош од освећења тог храма 2013. године, планира поред њега изградњу црквеног дома са одговараjућим садржаjима – наводи се у саопштењу.

Истина jе, како су казали, да jе Митрополиjа у ту сврху подниjела захтjев за сагласност за идеjно рjешење аргхитектонског проjекта на обрасцу прописаном од стране надлежног министарства у шта се свако може jедноставно увjерити на саjту Владе Црне Горе.

– На том обрасцу су подиjељене надлежности главног државног, односно главног градског архитекте, зависно од величине обjекта и њихове намjене и текст обрасца ниjе у надлежности Митрополиjе него надлежних органа. Дакле, свако ко гради велики обjекат, у какву год сврху да ће да га користи, морао би да заокружи исти онаj избор у коме се помињу хотели и туристичка насеља. Дакле, Митрополиjа ће, уз помоћ Божиjу и вjернога народа, градити црквени дом уз Саборни храм, а не хотеле са четири или пет звjездица – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:45