Јоаникије и Додик / - М. Секуловић
11/09/2021 u 14:15 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО-ГАЛЕРИЈА) Митрополит Јоаникије дочекао Додика: Наша црква је извор уточишта и наде

Додика је дочекао Митрочполит Јиоаникије који је рекао да је српски члан Предсједништва БиХ, у немогућности да присуствује устоличењу на Цетињу 5. семптембра, данас дошао да му честита

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се данас са митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем у манастиру Ждребаоник код Даниловграда.

Додика је дочекао Митрочполит Јиоаникије који је рекао да је српски члан Предсједништва БиХ, у немогућности да присуствује устоличењу на Цетињу 5. семптембра, данас дошао да му честита.

- Из Републике Српске увијек чујемо поруке братског помирења- казао је митрополит благосоловивши Додика и Републику Српску и даривајући Додику икону Богородице.

Нека благослов Божји и Светог Арсенија буду на вама и на Републици Срспкој - рекао је митрополит.

Додик каже да се захваљује владици и жели да се деси помирење међу браћом која морају живјети у миру.

- Желио сам да будем ту прије седам дана, али сам дошао данас да вам честитам, вама и народу, који је достојанствено показао снагу наше вјере и цркве. СПЦ остварује своју непоколебљиву мисију, окупља народ и позива на мир. Пратили смо дешавања, и мислимо да је вјерујући народ са вашим вођством сачувао светиње и то ће бити задужбина овог времена - казао је Додик.

Он је навео да је са неразумевањем пратио нека дешавања, али да му је нејасно да у "колијевци наше вјере и народа неком смета своја црква". За Јоаникија је казао да је прави човјек за митрополита и да вјерује да ће он окупити све људе.

- Ако изгубите идентитет изгубићете све. Да није било цркве не би било ни нашег народа кроз историју. Зато цркву треба чувати јер је она гарант нашег опстанка - казао је Додик.

Истакао је да је политика нешто друго од цркве и тако треба остати, јер црква има своју мисију.

- Наша црква је извор уточишта и наде - казао је Додик.

У близини манастира двије женске особе су узвикивале: "Смрт фашизму", "Е вива Монтенегро", "Нон пасаран"...

Ускоро опширније...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:29