Митрополит Јоаникије / - фото: Дан
31/05/2021 u 10:37 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије долази прво у Ђурђеве ступове

У Митрополији кажу да се још не зна када ће у Манастир Ђурђеви ступови доћи нови епископ будимљанско-никшићки Методије, који треба да преузме дужност од владике Јоаникија

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије доћи ће током дана у Манастир Ђурђеви ступови, сједиште Епархије будимљанско-никшићке, па ће онда отићи у Цетињски манастир, сазнаје незванично портал Дана у Митрополији црногорско-приморској.

У Митрополији кажу да се још не зна када ће у Манастир Ђурђеви ступови доћи нови епископ будимљанско-никшићки Методије, који треба да преузме дужност од владике Јоаникија.

Долазак митрополита Јоаникија изазива велико интересовање грађана, па је Митрополија јуче објавила да ни они ни нити управа Саборног храма Васкрсења нису организовали никакав дочек.

- За свечаности које нам предстоје поводом устоличења новог митрополита црногорског вјерни народ, као и укупна јавност биће благовремено обавијештени путем званичних гласила Митрополије - саопштено је из Митрополије.

Иначе, патријарх српски Порфирије доћи ће у Црну Гору на Цетиње да устоличи новог црногорско-приморског митрополита Јоаникија, потврђено је порталу Дана у Српској православној цркви.

Уз патријарха Порфирија устоличењу ће присуствовати и бројне владике СПЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:18