Фото: Портал Дана / - Фото: Портал Дана
02/06/2021 u 20:51 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије: Радујем се што је нова власт са нама вечерас, ми смо једна породица

Наравно, сви имамо различита мишљења и хвала Богу да је тако, aли, када тежимо Богу сви ћемо наћи заједничко рјешење, поручио је митрополит

Није лако сјести на ову свету столицу посебно прослављену мудрошћу и благословом нашег митрополита Амфилохија који је поднио велику жртву у Црној Гори до самог краја, казао је вечерас у свом говору у Храму Христовог Васкрсења митрополит Јоаникије. 

Како је казао, на Сабору Српске православне цркве (СПЦ) у Београду, патријарх Порфирије га је предложио за митрополита и ту није било ниакквих недоумица. 

- Благодаран сам што су то тако одлучили према Црној Гори и према светињама и народу. Добили смо и новог епископа Методија. Мислили су на нашу црну Гору. Патријарх је обећао да ће да дође на Цетиње на устоличење, надам се да ће то бити ускоро- додао је митрополит. 

Митрополит се захвалио на подршци и љубави вјерујућег народа.

- Радујем се и што је ова нова власт овдје са нама. Смијенили су један режим паганства који се усудио да удари на цркву и на светиње и који је хтио да завади овај народ. Ми смо једна породица, хвала вам на јединству- поручио је он. 

Према његовим ријечима, народу у Црној Гори треба мало више повјерења и стрпљења. 

- И наравно, мало више слоге. Сви имамо различита мишљења и хвала Богу да је тако. Али, када тежимо Богу сви ћемо наћи заједно заједничко рјешење- поручио је митрополит. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 07:20