Марко Митровић / - фото: Ж. Шапурић
13/10/2021 u 18:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић: Корона не бира ни пол, ни године, вакцина потребна свима

Он је у емисији Мрежа.ме на ТВЦГ рекао да је млада дјевојка која је преминула од посљедица корона вируса примљена у никшићку болницу 4. септембра

Смртни исход младе дјевојке која је у Клиничком центру Црне Горе (КЦЦГ) преминула од посљедица корона вируса, а која није била вакцинисана, потврда је да је вакцинација нешто што је свима потребно, како би сваки пацијент подигао ниво имунитета, поручио је директор Опште болнице Никшић Марко Митровић.

Он је у емисији Мрежа.ме на ТВЦГ рекао да је млада дјевојка која је преминула од посљедица корона вируса примљена у никшићку болницу 4. септембра.

Љекари тамошње болнице из ковид зоне су, како је рекао, препознали пацијенткињу као високу ризичну “којој је потребан мултидисциплинарни приступ у лијечењу”.

Из тог разлога је, како је појаснио, и транспортована у КЦЦГ, гдје је наставила лијечење.

 - Имали смо, нажалост, смртни исход. Ријеч је о младом животу. Корона, дакле, не бира ни пол, ни године. Видимо да је пацијенткиња била здрава, али уједно је била и невакцинисана па се да закључити да је вакцинација нешто што нам је свима потребно, како би сваки пацијент подигао ниво имунитета у борби са короном - рекао је Митровић.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Никшићу, Митровић је рекао да је она стабилна и под контролом. Таква је, каже, ситуација и у Општој болници на чијем је челу.

 - Имамо 30 пацијената на лијечењу, 22 су на кисеоничкој потпори, а четворо је животно угрожено. Можемо закључити да се ради о пацијентима старије животне доби - рекао је саговорник ТВЦГ.

Подсјећа да је никшићка болница имала такву организацију рада да је била регионални центар за сјеверозапад, те да су у овом новом таласу договорили да болница у Брезовику буде регионални центар за ковид пацијенте.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:47