Митровић и Маслеников / - Министарство
15/12/2021 u 08:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић-Маслеников: Сарадњу продубити у свим областима заштите животне средине

Русиjа има 44 национална парка и огромно искуство у управљању истима коjе би нам било од велике користи, навео jе министар Митровић

Министар екологиjе, просторног планирања и урбанизма, проф. др Ратко Митровић и амбасадор Руске Федерациjе у Црноj Гори, Њ.Е. Владислав Маслеников одржали су састанак на коjем су размиjенили мишљења и искуства Црне Горе и Русиjе у области заштите животне средине, са посебним освртом на климатске промjене, енергиjу и енергетску транзициjу.

Министар Митровић jе амбасадора Масленикова упознао са организациjом и начином рада Министарства и предочио му проjекте и области од заjедничког интереса.

„Русиjа има 44 национална парка и огромно искуство у управљању истима коjе би нам било од велике користи“, навео jе министар Митровић.

Додатно, министар jе истакао да jе на инициjативу Министарства екологиjе отпочео проjекат Солари 3000+ коjи jе дао импулс енергетскоj транзициjи у Црноj Гори, а с обрзиром на велико искуство, али и руске ресурсе у области енергиjе, сарадњу jе могуће успоставити и на том пољу.

С тим у вези учесници састанка су се договорили да размотре могућност потписивања меморандума о заjедничкоj сарадњи.

Како jе истакао амбасадор Маслеников, наше двиjе земље су историjски повезане, те jе размjена знања и искустава процес коjи би требало да се одвиjа непрекидно. Амбасадор Маслеников jе, у свjетлу климатских промjена и енергетске транзициjе, министру Митровићу предочио да ће Русиjа тежити карбонскоj неутралности до 2060. године, и да Русиjа велику пажњу и значаj посвећуjе своjим шумама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:40