Пљевља / - Б.Је.
11/09/2023 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mitrović najavio referendum u Pljevljima: Hoćemo otcjepljenje od Crne Gore

On kaže da ne vidi razlog zbog kojeg bi Pljevlja ostala u sklopu Crne Gore

Predsjednik ekološkog društva,,Breznica“ Milorad Mitrović u izjavi za Adria televiziju potvrdio je da namjerava da pokrene inicijativu za organizovanje referenduma na kome bi se građani Pljevalja izjasnili da li podržavaju da se ta opština izdvoji iz Crne Gore. Mitrović smatra da je ova inicijativa jedini razuman način da bi se spasili građani od ekstremnog siromaštva i ova, nekad jedna od najbogatijih crnogorskih opština, od potpune ekološke i ekonomske propasti.

On dodaje da ista obećanja slušaju 70 godina, a posljednje je da će Pljevlja dobiti novu bolnicu. Postojeća, kako tvrdi, nema čak ni konac za ušivanje rana.

image

Милорад Митровић 

- Милован Нововић

“Taj novac koji je bio oprediljen za bolnicu, izgradnju zgrade i nabavku materijala – ni on ne može da dođe. Neki drugi objekti su prioritet. I mi sve ove godine čekamo da se neko sjeti da vrati ono što je uzeto Pljevljima. Da podsjetim, Pljevlja su bila grad kada su mnogi gradovi u Crnoj Gori bili sela”, navodi on.

Premijer Dritan Abazović kaže da je saglasan sa Mitrovićem u dijelu nemarnog odnosa države prema Pljevljima, a što se izgradnje bolnice tiče, da je za to najmanje kriva 43. Vlada.

“Urađeno je idejno rješenje. Otvorio se konkurs za glavni projekat, nakon toga se otvara tender za odabir izvođača radova i 2024. treba da krene izgradnja potpuno nove bolnice u Pljevljima. I kad neko priča, neka priča istinu. 30, 40 godina jedan ekser nijesu stavili u bolnicu Pljevlja. 43. Vlada ne može da krene da gradi bolnicu bez projekta”, poručuje Mitrović.

On kaže da ne vidi razlog zbog kojeg bi Pljevlja ostala u sklopu Crne Gore.

“Mi smo jedna najobičnije kolonija Podgorice iz koje se uzima sve i raubuju ta prirodna bogatstva po sistemu najsiromašnijih zemalja Južne Amerike ili Afrike. Dakle, mi to nećemo da dozvolimo. Raspisaćemo referendum, pa ako većina građana u Pljevljima kaže da želi da ostane u sklopu Crne Gore ovakve kakva jeste, ako kažu da žele ovakav odnos i dalje prema Pljevljima i pljevaljskom kraju, onda ćemo ostati.

OFF4: Država ne može nikada vratiti Pljevljima ono što je uzela”, ističe Mitrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:27