/ фото: Срђан Бољевић
19/09/2021 u 08:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјере увећале број вакцинисаних

Посљедњих дана број вакцинисаних знатно је порастао

Откако је построжен улазак у тржне центре, број вакцинисаних нагло је порастао. Само у Подгорици је у посљедњих недјељу дана имунизовано хиљаду грађана више него у првих десет дана септембра, казала је Радију Црне Горе докторица Дома здравља Слађана Рачић.

Према подацима здравствених установа, строже епидемиолошке мјере дају резултате. Посљедњих дана број вакцинисаних знатно је порастао.

У главном граду је имунизовано хиљаду грађана више него у првих десет дана септембра, изјавила је за Радио Црне Горе докторица Слађана Рачић из подгоричког Дома здравља.

image
фото: Лазар Ружић

- Од 11. до 17. септембра у Подгорици је имунизовано 6.860 особа, од тога 4.950 првом дозом вакцине. Вјерујемо да је то резултат одговорности грађана који желе да се заштите и да нормално живе и раде, али је то такође и показатељ да прописане мјере дају резултате- истиче Рачић.

Докторица Рачић је појаснила да се вакцинални пункт Музички центар претвара у патронажни стационар гдје ће ковид пацијенти са благом и умјереном клиничком сликом примати терапију. На тај начин жели се помоћи Јединици за патронажу која дневно обиђе и до 700 болесника.

Како је саопштено из Дома здравља, грађани Подгорице се од понедјељка могу вакцинисати у здравственом објекту Центар који се поново отвара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:37