новац, илустрација / - НВО Еуромост
24/05/2022 u 15:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЈУ: За кофинансирање пројеката НВО више од 121,2 хиљаде еура

Конкурс је отворен до 1. децембра, односно до утрошка цјелокупно опредијељеног износа средстава за ове намјене - навели су из Министарства

Представници Министарства јавне управе и цивилног сектора потписали су Уговор о кофинансирању шест пројеката и програма невладиних организација (НВО) подржаних из фондова Европске уније (ЕУ) за ову годину, вриједан више од 121,2 хиљаде еура.

Из МЈУ саопштено је да је министар Марасх Дукај, рекао да Влада препознаје НВО као важне партнере у реализацији изазовних реформи на путу Црне Горе у ЕУ у имплементацији јавних политика.

- Наставићемо снажно да подржавамо партнерство државне управе и невладиног сектора, јер само снажан и развијен цивилни сектор доприноси свеукупном развоју и просперитету нашег друштва - казао је Дукај.

Он је истакао да је то пета Одлука о додјели средстава у овој години, али прва у мандату 43. Владе Црне Горе.

Како се каже у саопштењу, до сада је укупно додијељено 355 хиљадаеура, којим је подржано 35 пројеката и програма НВО.

Дукај је рекао да је у току поступак доношења нове Стратегије сарадње органа државне управе и НВО сектора до 2026. године, као и припрема новог закона о НВО ради унапријеђења партнерства државне управе и НВО сектора.

Из Министарства су казали да су у јануару расписали јавни конкурс за расподјелу средстава за кофинансирање пројеката и програма НВО подржаних од ЕУ, којим је планирана расподјела 1.010.000 еура.

- Конкурс је отворен до 1. децембра, односно до утрошка цјелокупно опредијељеног износа средстава за ове намјене - навели су из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:05