новац, паре, еури / - НВО Еуромост
19/05/2022 u 12:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Монстат: Просjечна циjена стана у новоградњи 1,27 хиљада еура

Просjечна циjена квадрата стана у новоградњи у Црноj Гори већа jе девет одсто у односу на претходни квартал - наводи се у саопштењу

Просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи у Црноj Гори у првом кварталу износила jе 1,27 хиљада еура и већа jе 3,8 одсто у односу на исти прошлогодишњи период, показали су подаци Монстата.

- Просjечна циjена квадрата стана у новоградњи у Црноj Гори већа jе девет одсто у односу на претходни квартал - наводи се у саопштењу.

Статистичари су казали да просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи у значаjноj мjери зависи од учешћа станова коjи припадаjу категориjи солидарне стамбене изградње.

- Уколико jе учешће тих станова веће, просjечна циjена ће бити значаjно нижа и обрнуто - казали су из Монстата.

Просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи у Подгорици у првом кварталу износила jе 1,27 хиљада еура.

- У приморском региону jе износила скоро 1,45 хиљада еура, у средишњем 612 еура, док jе у сjеверном региону просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи износила 1,35 хиљада еура - прецизира се у саопштењу.

Просjечна циjена квадратног метра стана у новоградњи у Црноj Гори у категориjи предузећа у првом кварталу износила jе 1,35 хиљада ЕУР, док jе у категориjи солидарна стамбена изградња износила 599 ЕУР.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:15