Ilustracija / - IVAN PETROVIC-IPE
29/09/2022 u 14:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Montefarm: Raspisan tender za nabavku onkoloških ljekova, očekujemo brzu isporuku

Kako su naveli iz ZUACG, Montefarm nije imao mogućnost pokretanja postupaka javne nabavke zbog hakerskog napada

Povodom interesovanja javnosti o nabavci onkoloških, specifičnih i drugih trenutno nedostajućih ljekova, Zdravstvena ustanova Apoteke Crne Gore (ZUACG) Montefarm saopštila je da je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, u ponedjeljak, 26.9.2022.g. zbog hitnosti nabavke onkolokših, specifičnih i drugih trenutno nedostajućih ljekova, raspisan pregovarački postupak za koji su obezbijeđena sredstva u vrijednosti od 10.137.819,83 eura.

- Otvaranje ponuda zakazano je za 3.10.2022. u 12h, gdje je rok za dostavljanje obavezne dokumentacije osam dana od dana podnošenja konačne ponude. Nakon sprovođenja procedura, pristupićemo povlačenju neophodnih količina, shodno zakonskom roku i istog dana početi sa njihovom distribucijom, zavisno od dinamike prispijeća ponuda i toka samog postupka - navode iz Montefarma.

Napominju da su skoro mjesec dana bile spremne specifikacije za objavljivanje postupaka nabavke na portalu CEJN, a koje je bilo nemoguće sprovesti jer je nije bio u funkciji od 26.8. do 26.9. tekuće godine. Tačnije, dok platforma Crnogorskih elektronskih javnih nabavki nije bila aktivna usljed nedavnih hakerskih napada, "Montefarm nije imao mogućnost pokretanja postupaka javne nabavke".

- Kako smo više puta pojasnili, nabavka ove grupe ljekova nije jednostavna iz više razloga, ali uprkos komplikovanim tenderskim postupcima i povremenim poteškoćama u samoj nabavci, MONTEFARM je maksimalno posvećen svom osnovom zadatku- da obezbijedi kontinuitet u isporuci ove grupe ljekova i ljekova uopšte.

Napominjemo, da bismo sproveli dodatne postupke nabavke, čime bi se omogućilo stabilno snabdijevanje ljekovima i medicinskim sredstvima do kraja tekuće godine, neophodno je obezbijediti dodatna sredstva, nadamo se kroz najavljeni rebalans budžeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 12:13