/ - фото: МОРСКО ДОБРО
13/12/2021 u 10:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Морско добро: Одржана обука за сертификоване водиче за интерпретациjу

Обука ће у наредном периоду бити организована и код партнера у Босни и Херцеговини и Хрватскоj

Jавно предузеће за управљање морским добром Црне Горе организовало jе обуку за „Интерпрет Еуропе“ сертификоване водиче за интерпретациjу (Interpret Europe Certified Interpretative Guides Training) коjа jе одржана од 06. до 10. децембра године, у оквиру INTERREG IPA CBC Хрватска – Босна и Херцеговина – Црна Гора проjекта "Endemic pathway – Put endema" skraćeno „ePATH“. Поменута обука, у коjоj jе учествовао дио запослених Jавног предузећа за управљање морским добром, одржана jе у у хотелу „Палма“ у Тивту и обухватила jе 40-часовну обуку у траjању од дан дана организовану у свему у складу са одредбама и захтjевима постављеним од овлашћене огранизациjе "Интерпрет Еуропе".

Обука jе вођена од стране  Interpret Europe сертификованог тренера за интерпретациjу Иване Каранкић из Хрватске. Први дио обуке jе обухватио jе комплетно спровођење "Interpret Europe" програма едукациjе и спровођење писменог испита, док ће други дио обуке обухватити припрему и спровођење практичног испита те издавање Сертификата о положеном курсу.

- Будући да jе jедан од специфичних циљева проjекта обука проjектних партнера како би обезбиjедили боље управљање и представљање природног и културног насљеђа, поменута обука ће у наредном периоду бити организована и код партнера у Босни и Херцеговини и Хрватскоj чиме ће проjектни тим, односно запослени у сва три заштићена подручjа у Босни и Херцеговини, Хрватскоj и Црноj Гори бити обучени за интерпретациjу природног и културног наслеђа- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:17