Potpisnici ugovora / - FOTO: MPNI
07/11/2023 u 15:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI ugovorilo nabavku autobusa i kombi vozila za prevoz učenika iz ruralnih područja

Vozila će obezbijediti kompanija "Osmanagić" d.o.o i Erste banka, čija je ponuda bila najpovoljnija

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obezbijedilo je nabavku 19 malih autobusa i 7 automobila (sa 8 plus 1 sjedišta) namijenjenih za prevoz učenika sa ruralnih područja, za koje je opredijeljeno preko 1,2 miliona eura.

Planirano je da isporuka bude već početkom drugog polugodišta, najkasnije do marta naredne godine, a očekuje se da će i prije tog roka sva prevozna sredstva biti predata upravama škola na upotrebu.

- Najvažnije je da će se na viši nivo podići prije svega bezbjednost đaka tokom putovanja do škole kao i uslovi njihovog školovanja, posebno iz ruralnih krajeva Crne Gore - naglasila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof.dr Anđela Jakšić Stojanović.

Ministarka se zahvalila direktoru Uprave za katastar gospodinu Koči Đurišiću koji je danas potpisao ugovor sa firmom "Osmanagić" d.o.o. Podgorica i Erste bankom ad Podgorica, čija je zajednička ponuda odabrana kao najpovoljnija. Za nabavku ovih vozila, određen je model finansijskog lizinga, uz obavezu plaćanja narednih pet godina.

- Ovom nabavkom, kao i onom iz 2021.godine, biće zamijenjena polovina vozila koje koriste škole, a od kojih su neka nažalost bila stara i nekoliko decenija. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će nastaviti da unaprjeđuje uslove za kvalitetnije obrazovanje mladih generacija, posebno u ruralnim područjima. Naša misija je rješavanje problema i unaprjeđenje sistema obrazovanja i na tome ćemo raditi svakodnevno - zaključila je Jakšić Stojanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:01