Са додјеле опреме / - МПНКС
29/10/2021 u 19:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МПНКС и Британски савјет донирали опрему за микробит клубове у Даниловграду

Изузетно смо поносни на наше ученике и нjихове предане наставнике коjи су посвећени развоjу дjеце за нjихову успjешну будућност, истакли су из МПНКС

Британски савjет и Министарство просвjете науке, културе и спорта настављаjу са сериjом посjета школама у циљу промовисања вjештина за 21. виjек и додjеле опреме за микробит клубове како би се подстакао развоj дигиталних вjештина, приjе свега кодирања, креативности, критичког мишљења и рjешавања проблема. У уторак 26. октобра били смо у посjети школама у Даниловграду када смо се срели са директорима, наставницима и ученицима четири основне школе „Блажо Мраковић”, „Милосав Кољеншић”, „Вуко Jововић” и „Његош” .

– Разговарали смо о начинима на коjе можемо подстицати креативности и способности рjешавања проблема код ученика и чули низ практичних идеjа коjе би помогле да се настава прилагоди новим потребама друштва у 21. виjеку. Овом изузетно конструктивном и занимљивом разговору доприниjели су ученици коjи су нам представили три изума коjа су дизаjнирали уз помоћ микробита, а то су „ Аларм против вандализма”, „Математичка игрица” и „Систем за ноћно снимање животиња”. Школски тоалети су наjчешће жртве вандализма, али пошто jе видео надзор забрањен у овом диjелу школе, отежано jе благовремено откривање и реаговање на овакве инциденте. Помоћу овог изума, школе ће моћи одмах да идентификуjу починиоце, а вjероватно би дjеловао и превентивно и обесхрабруjуће за потенциjалне починиоце. Математичка игрица jе занимљив и забаван начин учења математике коjи захтиjева претходно темељно програмирање различитих функциjа. Ноћни надзор животиња омогућава да се направе занимљиве фотографиjе и снимци ноћног живота животиња, али и да се детектуjе нежељено присуство дивљих животиња у човjековом окружењу – навели су из МПНКС.

На краjу сусрета, директорица Британског савjета уручила jе вриjедну опрему школама коjа jе донирана у склопу проjекта „Наставник за 21, виjек” коjи заjеднички финансираjу Министарство просвjете, науке, културе и спорта и Британски савjет. Опрему чини око 30 различитих додатака за микробит, што ће омогућити унапређење наставе кодирања и креирање много комплексниjих проjеката.

– Изузетно смо поносни на наше ученике и нjихове предане наставнике коjи су посвећени развоjу дjеце за нjихову успjешну будућност – истакли су из министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:40