/ фото: СРЂА БОЉЕВИЋ
01/04/2022 u 19:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МПНКС: Преузели смо све како би нелагодност дјеце и забринутост родитеља била минимална

Директори школа и наставници су прекинули редовну наставу и упутили дјецу кућама

У свијетлу непријатних дешавања у вези са лажним дојавама о постављеним експлозивним направама у неким  школама, Министарство просвјете, науке, културе и спорта обавјештава јавност да је, у оквиру својих надлежности, предузело све потребне кораке како би се нелагодност дјеце и забринутост родитеља свеле на минимум.

- По сазнању да су се појавиле поруке пријетеће садржине, контактирали смо сА полицијским званичницима, као и са директорима васпитно-образовних установа, упућујући их на сарадњу са службеницима Управе полиције и праћење њихових сугестија. Након данашњих дешавања, са поносом можемо истаћи да је образовни систем у том, организационом дијелу, показао велику флексибилност и ефикасност, а педагошки руководиоци висок степен одговорности, професионалности и бриге за безбједност све наше дјеце- наводе из министарства.

Директори школа и наставници су, водећи рачуна о томе да се међу дјецом не стварају паника и страх, тамо гдје су службеници полиције процијенили да је потребно, прекинули редовну наставу и упутили дјецу кућама. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:04