okrugli sto MANSa o autoputu / -SRDJAN_BOLJEVIC
03/01/2022 u 20:06 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мрдовић: Грамзивости посланика нема краја

Послови са наjвећим одговорностима треба да буду и наjплаћениjи, али jе беспризорно и поражаваjуће да се у осиромашеноj земљи ствара додатни друштвени jаз у односу на социjално наjугрожениjе, упозорила је Мрдовићева

Упркос томе што jе дошло до усваjања програма "Европа сад", коjим се минимална зарада у земљи повећава са 250 на 450 еура, црногорски посланици су приjе пар дана показали да нема краjа њиховоj грамзивости, када треба да пуне сопствене џепове, што jе само jош jедан од показатеља да jе идеjа социjалне правде у овоj земљи одавно прегажена, оцијенила је Инес Мрдовић из Акције за социјалну правду.


– Тако су и посланици власти и опозициjе омогућили просjечно увећање наjвећих зарада за наjмање 200 еура на мjесечном нивоу, на ионако велике зараде, коjе се крећу и до двиjе хиљаде еура, или и више. Само то увећање jе за 50-ак еура више од минималне пензиjе у земљи, коjа износи 147 еура и прима jе преко 16 хиљада припадника наjстариjе популациjе.
Послови са наjвећим одговорностима треба да буду и наjплаћениjи, али jе беспризорно и поражаваjуће да се у осиромашеноj, похараноj и обесправљеноj земљи ствара додатни друштвени jаз у односу на социjално наjугрожениjе грађане и срамно jе подржати да они, коjи имаjу наjвише, наставе да добиjаjу jош и више, а при томе у потпуности занемарити оне коjи годинама немаjу ни минимално – упозорила је Мрдовићева.


Она jе напоменула да народни представници, коjи те послове не обављаjу чак ни као професионалци, имаjу читав низ пратећих бенефициjа, попут плаћених телефонских рачуна, трошкова путовања, накнада за рад у радним тиjелима...

– А након престанка функциjе годину дана примаjу просjечну плату, коjу су имали, односно на терету су свих пореских обвезника у том периоду – додаје Мрдовићева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:13