/ ILUSTRACIJA - FOTO: Ž.B.
25/03/2023 u 15:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MSS: Osuđujemo prijetnje upućene Centru za monitoring i istraživanje

Zastrašivanje organizacije koja nadgleda izborni proces i prati njegovu zakonitost nije baš često i upućuje na to da pošiljaoci ovih poruka očigledno pripremaju za drugi krug izbora neregularne i nezakonite akcije, navode saopštenjem

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje prijetnje upućene Centru za monitoring i istraživanje(CEMI).

- Smatramo da se radi o veoma opasnim namjerama, koje se dešavaju usred jednog od najznačajnijih izbornih procesa i koje imaju za cilj da obstruiraju fer i demokratski karakter izbora koji su u toku. CEMI kao ugledna nevladina organizacija koja je je kroz višestruke izborne procese stekla renome nezavisnog i nepristrasnog posmatrača očigledno je zasmetala pojedincima sa nečasnim i nezakonitim namjerama- navodi se u saopštenju koje potpisuje Ranko Vujović, izvršni sekretar Medijski savjet za samoregulaciju.

Poručuje: "Zastrašivanje organizacije koja nadgleda izborni proces i prati njegovu zakonitost nije baš često i upućuje na to da pošiljaoci ovih poruka očigledno pripremaju za drugi krug izbora neregularne i nezakonite akcije".

- Prijetnje koje su upućene nadležni organi treba da shvate ozbiljno i upravo njih Medijski savjet poziva da preduzmu sve radnje kako bi se otkrilo ko stoji iza ovih opasnih namjera- navodi Vujović.

iju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:20