Провјерите јесте ли на списку / - Дан
29/03/2023 u 12:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP: Birački spisak ostao nepromijenjen u odnosu na prvi krug izbora

Iz MUP-a podsjećaju da se u biračkom spisku, a nakon njegovog zaključivanja, ne mogu vršiti promjene

Birački spisak povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore, zakazanih za 2. april 2023. godine, ostao je nepromijenjen u odnosu na birački spisak po kojem je  održan prvi krug izbora za Predsjednika Crne Gore 19. marta 2023. godine, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Birački spisak povodom predsjedničkih izbora, kako za održani prvi krug, tako i za predstojeći drugi krug zaključen je 8. marta tekuće godine i shodno navedenom, broj birača upisanih u birački spisak Crne Gore povodom drugog kruga izbora za Predsjednika Crne Gore je: 542.154 - dodali u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da se u biračkom spisku, a nakon njegovog zaključivanja, ne mogu vršiti promjene.

Napominju i da je ovo Ministarstvo 24. marta 2023. godine, objavilo numerički tabelarni prikaz promjena u biračkom spisku shodno raspisanim prijevremenim izborima za poslanike u Skupštini Crne Gore, zakazanim za 11. jun 2023. godine.

- U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta - navode iz MUP-a.

Shodno navedenom, povećanje broja birača u biračkom spisku za prijevremene izbore za poslanike u Skupštini  Crne Gore u odnosu na broj birača u biračkom spisku za predsjedničke izbore, posljedica je upisa u birački spisak, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora, svih birača koji biračko pravo sticanjem punoljetstva, odnosno sticanjem dvije godine prebivališta u Crnoj Gori, stiču u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora, kao i na dan održavanja, odnosno 11. juna 2023. godine, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MUPBIRAČKI SPISAK

Izdvojeno

24. april 2024 23:54