Šaranović i nosioci projekata / - MUP
22/12/2023 u 14:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP dodijelio blizu 105 hiljada eura za realizaciju devet projekata

Kao sistem moramo uliti sigurnost građanima da raspolažemo resursima koji su dovoljni, ne samo za prvi odgovor, već i za kontinuiranu borbu sa prirodnim i tehničko-tehnološkim katastrofama, poručio ministar Danilo Šaranović

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspodijelilo je 104.582,95 eura dobitnicima iz Fonda sredstava za zaštitu i spašavanje za realizaciju devet projekata.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović čestitao je dobitnicima na kvalitetnim projektima koji će, kazao je, unaprijediti sistem zaštite i spašavanja u njihovim zajednicama, što je i osnovni cilj Fonda. Posebno je iskazao zadovoljstvo što će se najveći broj projekata realizovati u opštinama na sjeveru, čime će se značajno doprinijeti ravnomjernom regionalnom razvoju.

- Globalna dešavanja upozoravaju nas da su elementarne nepogode realnost i da moramo dodatno jačati naše kapacitete. Kao sistem moramo uliti sigurnost građanima da raspolažemo resursima koji su dovoljni, ne samo za prvi odgovor, već i za kontinuiranu borbu sa prirodnim i tehničko-tehnološkim katastrofama - kazao je ministar Šaranović.

Miodrag Bešović, v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje je naglasio da je dužnost svakog pojedinca da se odgovorno odnosi prema prirodi i ličnim primjerom da doprinos smanjenju rizika od elementarnih i drugih nepogoda.

U periodu od 2018. do 2022. godine iz Fonda sredstava za zaštitu i spašavanje izvršena je raspodjela 384.853,94 eura različitim učesnicima sistema zaštite i spašavanja za implementaciju 44 projekta.Ovogodišnji iznos od skoro 105 hiljada eura je najveći do sada opredijeljeni iznos kroz ovaj Fond.

Sredstva su dodijeljena opštinama Danilovgrad, Rožaje, Petnjica, Mojkovac, Berane, Plav, Plužine, kao i nevladinim organizacijama Dobrovoljno vatrogasno društvo Tivat“ i "Zeleni dom – Green Home".

Novac za sedam opština i dvije NVO

MUP je dodijelio sredstva iz Fonda zaštite i spašavanja:

Opštini Danilovgrad za projekat „Nabavka izolacionih disajnih aparata i kompresora visokog pritiska za punjenje izolacionih aparata“, 12.000,00 eura;

Opštini Rožaje za projekat „Nabavka ATV vozila (all terrain vehicle – vozilo za sve terene)“, 11.790 eura;

Opštini Petnjica za projekat „OPREMLJENI-SPREMNI – Nabavka lične i kolektivne opreme“, 10.955 eura;

Opštini Mojkovac za projekat „Uspori, život te čeka“, 11.999,75 eura;

Opština Berane za projekat „Za spremne vatrogasce – spasioce sa sjevera Crne Gore“, 10.662 eura;

Opštini Plav za projekat „Budimo spremni“, 11.990;

Opštini Plužine za projekat za „Osposobljavanje za brze intervencije prilikom saobraćajnih nezgoda“, 11.882 eura;

Nevladinoj organizaciji „Dobrovoljno vatrogasno društvo Tivat“ za projekat „Opremljenost i obuka za DVD Tivat, Krtoli i Boka“, 11.983 eura;

Nevladinoj organizaciji Zeleni dom – Green Home za projekat „Unapređenje redžerskih službi za bolju zaštitu parka prirode Komovi“, 11.320 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:58