Filip Adžić / - FOTO: MUP
02/12/2022 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP i NVO partneri u borbi protiv trgovine ljudima

Adžić je rekao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom MUP-a i nevladinog sektora u gotovo svim oblastima iz nadležnosti tog resora, ističući otvorenost za unapređenje saradnje i osnaživanje novih projekata

Nevladine organizacije (NVO) značajan su partner Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u sprovođenju preventivnih programa i ublažavanju mogućih posljedica trgovine ljudima, kazao je resorni ministar Filip Adžić.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Adžić je to rekao na sastanku sa predstavnicima NVO, na kojem su potpisani ugovori na osnovu rezultata Javnog konkursa "Zajedno u borbi protiv trgovine ljudima", za čiju realizaciju je opredijeljeno 40 hiljada eura iz državnog budžeta.

-Odlukom Komisije za raspodjelu sredstava izabrano je pet NVO čiji će se projekti finansirati, i to: Centar kreativnih vještina, Savjet za implementaciju omladinske politike, Identitet, Crnogorski ženski lobi i Asistent- kaže se u saopštenju.

Adžić je rekao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom MUP-a i nevladinog sektora u gotovo svim oblastima iz nadležnosti tog resora, ističući otvorenost za unapređenje saradnje i osnaživanje novih projekata.

-Vjerujem da će sredstva kroz partnerstvo državnog i nevladinog sektora u krajnjem doprinijeti sveukupnom unapređenju mehanizama i postizanju što boljih rezultata u oblasti borbe protiv trgovine ljudima u Crnoj Gori- rekao je Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:58