/ - Са састанка
23/09/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП и Влада фокусирани на обезбјеђивање конкретних резултата у борби против корупције и криминала

Једна од тема састанка, како се наводи, била је и осавремењивање система заштите и спашавања, нарочито у погледу јачања капацитета Авио-хеликоптерске јединице

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Зоран Миљанић примио је данас у посјету амбасадора Канаде у Црној Гори, Жила Нормана, саопштили су из МУП-а.

Састанак је, како наводе, био прилика да саговорници истакну пријатељске везе двије земље и добру сарадњу на пољу безбједности, те да искажу спремност да се односи у наредном периоду додатно унапређују.

Из МУПА-а наводе да је државни секретар овом приликом информисао о резултатима МУП-а у протеклом периоду, те истакао да су резултати видљиви како на оперативном, тако и на стратешком плану.

-МУП посебну пажњу посвјећује унапређењу стратешког оквира и овај процес ће се врло брзо финализовати. Такође, МУП и Влада Црне Горе су фокусирани на обезбјеђивање конкретних резултата у области борбе против корупције и организованог криминала, уз нулту стопу толеранције према овим негативним друштвеним феноменима-наводи се у саопштењу.

Амбасадор је похвалио недавну акцију полиције у којој је заплијењена рекордна количина од 1.400 килограма кокаина, као и чињеницу да руководство МУП-а и Управе полиције показује висок степен координације када су у питању најозбиљнији изазови са којима се као друштво сусријећемо.

Једна од тема састанка, како се наводи, била је и осавремењивање система заштите и спашавања, нарочито у погледу јачања капацитета Авио-хеликоптерске јединице.

В.д генералног директора за заштиту и спашавање Миодраг Бешовић је овом приликом информисао да је Влада већ усвојила вишегодишњи Програм развоја Авио-хеликоптерске јединице МУП-а, те саопштио да је унапређење њених ресурса изузетно значајно, не само за систем заштите и спашвања већ и за цијелу државу.

Амбасадор је истакао спремност Канаде да пружи неопходну подршку и помоћ у јачању капацитета ове јединице, која је изузено значајна за систем заштите и спашавања и од чијих капацитета зависи одговор на разне врсте хазарда.

-На састанку је закључено да ће двије партнерске земље у предстојећем периоду радити на интензивирању сарадње и размјени искустава у областима од заједничког интереса- наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:22