/ FOTO ILUSTRACIJA - MUP
15/11/2022 u 15:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP: Isporuka registarskih tablica tokom iduće sedmice

MUP je, i pored navedenih okolnosti koje su dovele do problema u prethodnim mjesecima nastojao da ponudi određena rješenja do trajnog prevazilaženja problema

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sve aktivnosti kako do prekida u isporuci registarskih tablica ne bi došlo, međutim, usled niza okolnosti, od kojih je jedna uslovljena činjenicom da portal javnih nabavki duže vremena nije bio u funkciji došlo je do određenog kašnjenja.

- Naime, usljed isteka ugovora sa dobavljačem koji je u prethodnom periodu izrađivao registarske tablice, Ministarstvo unutrašnjih poslova je blagovremeno pokrenulo proceduru javne nabavke. Tačnije, postupak je prvo pokrenut na portalu javnih nabavki 25.05.2022. godine, a otvaranje ponuda bilo je zakazano za 04.07.2022. godine. Tom prilikom primljene su dvije ponude koje su bile neispravne, pa je stoga 12.07.2022. godine donijeta odluka o poništenju postupka. Na ovu odluku jedan ponuđač predao je žalbu, koja je 28.07. odbijena kao neosnovana, što je objavljeno na portalu 29.07.2022. godine. Nakon toga, MUP je pokrenuo ponovni postupak 02.08.2022. godine, i otvaranje tih ponuda bilo je predviđeno za  29.08.2022. godine, ali usljed posljedica sajber napada izvršeno je 30.09.2022. godine. Ovog puta ponudu su predala tri ponuđača, od kojih je izabran jedan 17.10.2022. godine, kada je objavljena i odluka na portalu javnih nabavki. Međutim, na ovu odluku jedan ponuđač je predao žalbu, koja je odbijena 04.11.2022. godine- saopšteno je iz MUP-A.

U ponovljenom postupku javne nabavke izabran je najpovoljniji ponuđač i sa njim je sačinjen Ugovor o izboru lica koje će izrađivati i isporučivati registarske tablice, čije se stupanje na snagu, sada već izvjesno, očekuje u najkraćem vremenskom roku, odnosno već sljedeće sedmice,  čim dobavljač dostavi garanciju za dobro izvršavanje ugovora.

- Imajući razumijevanje za probleme građana, MUP je, i pored navedenih okolnosti koje su dovele do problema u prethodnim mjesecima nastojao da ponudi određena rješenja do trajnog prevazilaženja problema. Tako su građani, kao alternativu, mogli da koriste stare registarske oznake do dobijanja novih, a takođe su pri predaji zahtjeva za dobijanje registarskih oznaka, dobijali potvrdu sa kojom je moguće upravljanje vozilom do 30 dana, u skladu sa Zakonom o bezbijednosti saobraćaja na putevima. Takođe, u pojedinim opštinama u kojima nedostaju registarske tablice MUP je nastojao da ipak obezbijedi određeni broj istih u situacijama za koje je procijenjeno da su hitne, poput prve registracije vozila. Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je i nastaviće da preduzima sve mjere i radnje u skladu sa zakonom, a građane ovim putem molimo za strpljenje i razumijevanje budući da se prevazilaženje ovog problema očekuje u najskorijem roku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena- poručuju iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:46