/ foto: MUP
06/12/2021 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

МУП: Наводи ЦеМИ-ја су политиканство

Из МУП-а су у реаговању навели да, сходно мишљењу Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама, не могу наставити поступање по тим списковима

Министарство унутрашњих послова (МУП), поступајући по захтјевима и достављеним списковима особа које су наводно уписане у бирачке спискове других држава, реализовало је све активности у оквиру својих законских овлашћења, саопштено је из тог Владиног ресора, јавља агенција МИНА.

ЦеМИ: МУП да испуни захтјев ЕК и истражи случајеве дупло уписаних у једној или више сусједних држава

Центар за мониторинг истраживање (ЦеМИ) позвао је МУП да без одлагања спроведе поступке провјере и евентуалног одузимања држављанства и брисања свих незаконито уписаних бирача из бирачког списка Црне Горе.

Из МУП-а су у реаговању навели да, сходно мишљењу Агенције за заштиту личних података и слободан приступ информацијама, не могу наставити поступање по тим списковима.

Из тог ресора нагласили су да се не ради о избјегавању одговорности, већ о поштовању права и институција.

-Теме држављанства, пребивалишта и друге повезане теме много су комплексније од дневне политике-каже се у реаговању.

Из МУП-а су рекли да, стога, наводе ЦеМИ-ја третирају као политиканство.

-МУП је до сада реализовао све активности у оквиру својих законских овлашћења, а поступајући по захтјевима и достављеним списковима лица, која су према наводима ЦеМИ-ја, других невладиних организација и заинтересованих субјеката уписана у бирачки списак Црне Горе и других држава- каже се у регаовању.

Из тог ресора навели су да су од ЦеМИ-ја добили позив да учествују у дебати о бирачком списку и његовом уређивању и да ће се министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић радо одазвати и дијалогом дати одговоре о тој важној теми.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:53