/ foto: UPRAVA POLICIJE
21/10/2022 u 16:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP: Od 1. januara uvećanje zarada zaposlenima

Sastanak će biti održan u cilju postizanja dogovora u vezi potpisivanja Kolektivnog ugovora i povećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Tokom naredne nedjelje predstavnici Sindikata uprave policije sastaće se sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem i ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem

Sastanak će biti održan u cilju postizanja dogovora u vezi potpisivanja Kolektivnog ugovora i povećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje će se realizovati od 1. januara 2023. godine, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova .

Iz MUP-a su naveli da je na inicijativu sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Mirka Kovačevića, danas održan radni sastanak na kojem su, pored predsjednika Sindikata Uprave policije Mladena Šuškavčevića, prisustvovali sindikalni predstavnici zaposlenih u Baru Valentina Stojanović i Žarko Radulović.

Tema sastanka, kako su kazali, bila je namjera ministra Filipa Adžića da se nađe adekvatan model za umanjenje cijene metra kvadratnog stambenog prostora u objektu čija je izgranja planirana u Baru za zaposlene u MUP, UP i ANB.

"Na sastanku je dogovoreno da MUP i Sindikat upute Vladi Crne Gore Prijedlog sporazuma o obezbjeđenju godišnje podrške za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u navedenim institucijama, kojim bi se obezbijedila određena finansijska podrška za projekat u Baru", navodi se u saopštenju MUP-a.

Na sastanku je, kako se dodaje, bilo riječi i o modelu povećanja zarada zaposlenima i iskazanoj podršci predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u policiji, te potpisivanju Kolektivnog ugovora i modelu da se stvore uslovi kako bi poslodavac besplatno ustupio placeve u opštinama gdje postoji realna mogućnost za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u bezbjednosnom sektoru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:27