MUP CG, tabla / - РТХН
25/03/2022 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП: Омогућити право рад и здравствену заштиту избјеглицама из Украјине

Министарство унутрашњих послова наставља сарадњу са државним и локалним органима, као и међународним партнерима у циљу имплементације Одлуке о привременој заштити

Оперативни тим МУП-а, формиран ради управљања миграцијама узрокованим дешавањима у Украјини, захваљује Министарству здравља и Фонду за здравствено осигурање на кооперативности у спровођењу Одлуке о додјели привремене заштите избјеглицама из Украјине. 

То су навели у саопштењу МУП-а.

-Наиме, на иницијативу МУП-а одржан је састанак са представницима свих релевантних институција у циљу превазилажења изазова са којима се сусрећу избјеглице које у Црној Гори добију привремену заштиту. Један од закључака састанка је био упућивање инструкције јавним здравственим установама од стране Фонда за здравствено  осигурање, како би избјеглице са одобреном привременом заштитом могле да остваре право на здравствену заштиту, које им овим институтом припада. Показатељ проактивности здравствених установа је и порођај држављанке Украјине у Клиничком центру Црне Горе и бројни други прегледи које су оствариле избјеглице у нашим здравственим установама- наводе из МУП-а.

Додају:;"Министарство унутрашњих послова наставља сарадњу са државним и локалним органима, као и међународним партнерима у циљу имплементације Одлуке о привременој заштити. У том циљу, одржаће се и састанак са представницима Министарства финансија и социјалног старања, Управе прихода и царина и  Завода за запошљавање  ради остваривања права на рад избјеглица из Украјине".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 18:41