Oružje oduzeto u Nikšiću / - UP
06/05/2023 u 15:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP: Pojačane kontrole u cilju oduzimanja oružja u ilegalnom posjedu građana

Službenici Uprave policije će, kako su naveli, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima na ovom planu

Službenici Uprave policije vršili su protekle sedmice pojačane kontrole u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana.

- Na području opštine Bar, službenici Odjeljenja bezbjednosti oduzeli su, dva pištolja (izdata dva prekršajna naloga), 19 komada detonatorskih kapisli, 30 metara sporogorećeg štapina, dvije vježbovne ( školske ) protivtenkovske mine, 14 komada municije raznog kalibra (podnesena krivična prijava protiv jednog lica), tri ručna suzavca, 25 komada pištoljske municij, saopšteno je iz MUP-a.

Takođe, u opštini Kotor oduzet je pistolj i puška, kao i sedam metaka pištoljske municije.

- U Herceg Novom oduzet je pištolj marke CZ 99, sa 88 komada metaka – važenje dozvole je isteklo te se očekuje kvalifikacija krivičnog djela od strane tužioca, navode iz MUP-a.

U ovoj opštini oduzet je i gasni pištolj marke Ekol Tirol bez dozvole, sa 50 komada barutnih metaka, kao i osam patrona puščane municije. U opštini Tivat oduzet je gasni pištolj i četiri pištoljska metka.

U okviru akcije “Poštuj život vrati oružje” u Baru i Budvi nedavno su vraćena dva pištolja.

- Podsjećamo, kao rezultat ovih aktivnosti na teritoriji opštine Nikšić pronađeno je i oduzeto više komada vatrenog oružja, municije i sredstava posebne namjene, kazali su iz MUP-a.

Takođe, nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi osamnaestogodišnjak iz Nikšića i tom prilikom od njega oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu.

- Osim toga, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan. Pretresom na ovoj lokaciji pronađeni su i oduzeti topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jedna fleš bomba, kao i dva inicijalna upaljača, ističu iz MUP-a.

Službenici Uprave policije će, kako su naveli, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima na ovom planu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:23