Ministarstvo unutrašnjih poslova / - PORTAL DAN
10/05/2023 u 09:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lakše izdavanje dokumenata: Upravni dani od 15. maja do 1. avgusta u Budvi

Kako ističu, u želji da se izađe u susret potrebama građana, upravni dani u navedenom periodu biće prilika da se olakša pristup pravima, odnosno omoguće jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije

Odlukom ministra unutrašnjih poslova određeni su upravni dani od 15. maja do 1. avgusta  u cilju pružanja usluga građanima iz oblasti upravnih poslova, državljanstva i stranaca za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, saopšteno je iz ovog resora.

- Imajući u vidu turističku sezonu, veći priliv stranaca, te  priliv lica iz ratom zahvaćene Ukrajine, a time i porast frekvencije i gustine saobraćaja, građani opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, poslodavci, predstavnici turističke privrede i druga zainteresovana javnost, biće u prilici da na jednom mjestu, u mobilnoj kancelariji Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, u krugu Policijske stanice u Petrovcu, podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara i uvjerenja, zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca, kao i zahtjeve za izdavanje isprave licima iz Ukrajine sa odobrenom privremenom zaštitom u Crnoj Gori - navode iz MUP-a.

Kako ističu, u želji da se izađe u susret potrebama građana, upravni dani u navedenom periodu biće prilika da se olakša pristup pravima, odnosno omoguće jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije.

- Takođe,  doprinijeće se smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu, posebno vodeći računa o osjetljivim kategorijama. Uvjereni smo da će se na ovaj način unaprijediti odgovornost nadležnih institucija za kvalitet usluga koje pružaju građanima i da će predstavljati primjer dobre prakse - zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:04