MUP dobio dobre ocjene od građana / - MUP
28/11/2022 u 18:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MUP zadovoljan rezultatima istraživanja OEBS-a

Rezultati istraživanja potvrda su da građani prepoznaju naše zalaganje da budemo istinski servis i da predano radimo na unapređenju bezbjednosti i sigurnosti svih stanovnika Crne Gore, navode iz MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova iskazuje zadovoljstvo rezultatima koje je za potrebe Misije OEBS-a u Crnoj Gori, sprovela Agencija Damar, a koje ukazuje da:

-Crnogorski građani najviše povjerenja imaju u policiju - 41,7 odsto;

-61,4 odsto građana uglavnom je zadovoljno efikasnošću policije u zaštiti bezbjednosti građana;

-64,9 odsto ispitanika imalo je uglavnom pozitivan stav prema policiji.

- Sa tvrdnjom da policija u Crnoj Gori služi kao servis građana slaže se 55,3 odsto ispitanika, a 46,3 odsto smatra da policija uglavnom sarađuje sa građanima u njihovim sredinama.

Rezultati istraživanja potvrda su da građani prepoznaju naše zalaganje da budemo istinski servis i da predano radimo na unapređenju bezbjednosti i sigurnosti svih stanovnika Crne Gore - navode iz MUP-a.

image

MUP dobio dobre ocjene od građana

- MUP

Činjenica da 72,5 odsto građana smatra da je situacija u Crnoj Gori uglavnom bezbjedna potvrda je napora koje MUP i Policija ulažu da se svaki građanin u Crnoj Gori osjeća zaštićeno. Ovo je ujedno i podstrek da I dalje radimo još predanije na jačanju kapaciteta kako bi osigurali još veću bezbjednost građana.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova u narednom periodu nastaviće sa aktivnostima na osavremenjavanju, profesionalizaciji i edukaciji policijskih službenika budući da  aktuelni bezbjednosni izazovi nameću  potrebu za konstantnim ulaganjem u ovaj sistem - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:52