МУП ЦГ / фото: РТХН
18/03/2022 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП заједно са општинама тражи начин да збрине избјеглице из Украјине

Размотриће се могућности за обезбjеђивање смjештаjа на териториjи Главног града, Општине Даниловград и Општине Беране - поручују из МУП-а

У Министарству унутрашњих послова одржан jе састанак са представницима Главног града Подгорица, Општине Даниловград и Општине Беране, са циљем предузимања активности на имплементациjи  Одлуке о одобравању привремене заштите лицима из Украjине, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Како наводе састанку jе присуствовала и представница Министарства финансиjа и социjалног старања.

- Састанак jе превасходно инициран како би се размотрила могућност подршке локалних самоуправа у збрињавању лица из Украjине, у случаjу већег прилива. Представници локалних самоуправа изразили су спремност за сарадњу са МУП-ом када jе у питању заjеднички хуманитарни одговор - казали су из МУП-а.

Истичу да је на састанку договорено да се именуjу контакт особе испред локалних самоуправа, коjе ће на дневном нивоу бити у комуникациjи са представницима Министарства унутрашњих послова.

- Такође, размотриће се могућности за обезбjеђивање смjештаjа на териториjи Главног града, Општине Даниловград и Општине Беране, у складу са могућностима и расположивим капацитетима - поручују из МУП-а.

Они додају да је у оваквим ситуациjама неопходно унаприjедити и оjачати сарадњу државних и локалних институциjа, те ће се током следеће седмице организовати састанци са представницима осталих општина, у првом реду приморских.

- Напомињемо да од почетка дешавања у Украjини Министарство унутрашњих послова предузима активности из своjе надлежности, одржани су састанци са представницима свих релевантних институциjа и међународних организациjа, на коjима су разматрани начини пружања ургентне подршке лицима из Украjине у приступу правима на здравствену заштиту, адекватан смjештаj, неопходну помоћ и основна средства за живот - закључили су из Министарства унутрашњих послова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:20