Sabina Muratović / - FOTO: BS
12/11/2023 u 21:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Muratović: Najoštrije osuđujemo uvrede na račun Vuksanović Stanković

Naslov njegove posljednje knjige je nezapamćeni atak na jednu izuzetnu ženu, borca za građanske i demokratske vrijednosti, koja ima više hrabrosti i mudrosti nego sam autor knjige i svi njegovi asistenti koji su radili sa njim na izdavanju knjige, kazala je Muratović

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje uvrede koje je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj uputio na račun bivše poslanice Draginje Vuksanović Stanković, gdje direktno napada dostojanstvo i ličnost Vuksanović Stanković, poručila je predsjednica Foruma žena BS Sabina Muratović.

- Svjedočimo da osuđeni ratni zločinac koji baštini destruktivne ideje, dobija medijski prostor i kada prelazi sve granice pristojnosti. Naslov njegove posljednje knjige, koja je bez problema prošla sve provjere i cenzure u jednoj državi koja je kandidat za ulazak u EU, je nezapamćeni atak na jednu izuzetnu ženu, borca za građanske i demokratske vrijednosti, koja ima više hrabrosti i mudrosti nego sam autor knjige i svi njegovi asistenti koji su radili sa njim na izdavanju knjige - kazala je Muratović.

Ona je pozvala ministra vanjskih poslova u Vladi Crne Gore Filipa Ivanovića da uputi protestnu notu ambasadi Srbije u Crnoj Gori i traži objašnjenje kako je država Srbija dozvolila da se na njenoj teritoriji štampaju i predstavljaju knjige sa ovako uvredljivim i mizoginim naslovom i sadržinom.

- Postoji li zakon u državi Srbiji koji štiti svakog čovjeka od ovakvih nedjela ili svako ko može isfinansirati štampanje knjige može vrijeđati i omalovažavati drugog koliko god mu pokvarena mašta može doseći?!

Moramo svi ustati i podići svoj glas protiv sve češćih mizoginih i seksističkih napada na žene u Crnoj Gori. Ne smijemo dozvoliti da ovo postane svakodnevnica, iako je taj proces već u poodmakloj fazi kancerogenog djelovanja - poručila je Muratović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:01