/ - BS
27/11/2023 u 18:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mustafić i Šahman na obilježavanju Dana Sandžaka i Dana državnosti BiH

Konstatovano je da su Bošnjaci autohton – utemeljen narod u Crnoj Gori i da kao takvi predstavljaju dobar most saradnje između dvije države, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u društveno-političkom, ekonomskom i kulturnom smislu

Delagacija Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori prisustvovala je svečanoj akademiji koja je održana u Sarajevu povodom obilježavanja 20. novembra – Dana Sandžaka i 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanosti su, na poziv Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka u BiH, prisustvovali Suljo Mustafić, predsjednik, i Sead Šahman, član vijeća.

Kako su naveli iz Bošnjačkog vijeća, Mustafić i Šahman su tom prilikom razgovarali sa brojim predstavnicima Udruženja i građanima porijeklom iz Crne Gore, ljudima iz akademske zajednice, poslovnog i biznis svijeta, kao i kulturnim poslenicima.

– U sklopu boravka u Sarajevu, delegacija Bošnjačkog vijeća sastala se sa potpredsjednikom Federacije

Bosne i Hercegovine generalom Refikom Lendom. Konstatovano je da su Bošnjaci autohton – utemeljen narod u Crnoj Gori i da kao takvi predstavljaju dobar most saradnje između dvije države, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u društveno-političkom, ekonomskom i kulturnom smislu – navodi se u saopštenju.

Naglašeno je da su Bošnjaci dali nemjerljiv doprinos svim reformskim procesima na integracionom putu Crne Gore u Evropsku uniju.

Mustafić i Šahman sastali su se i sa ministrom za ljudska prava u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine

Sevlidom Hurtićem, kao i sa predsjednikom BZK “Preporod” prof. dr Sanjinom Kodrićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:52