Музички центар од Вакциналног пункта до Дневног ковид центра / фото: Лазар Ружић
18/09/2021 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Музички центар од понедјељка Дневни ковид центар

У коoрдинациjи са Министарством здравља, Клиничким центром и Институтом за jавно здравље, а због повећања броjа обољелих од ковида, одлучено jе да jедан броj пациjената, под строго контролисаним условима кретања, мора примати терапиjу у Дневном ковид центру

Дневни ковид центар у коjем ће ковид пациjенти са благом и умjереном клиничком сликом добиjати преписану двократну и jеднократну терапиjу биће отворен од понедjељка, 20. септембра, наводи се у саопштењу Службе за односе са jавношћу ДЗ Подгорица.

Дневни ковид центар налази се у Музичком центру (стари Дом JНА), док jе вакцинални пункт, како смо већ наjавили, измjештен у ВМЦ.

- Управа Дома здравља Подгорица дневно прати и анализира епидемиолошке прилике у Главном граду. У коoрдинациjи са Министарством здравља, Клиничким центром и Институтом за jавно здравље, а због повећања броjа обољелих од ковида, одлучено jе да jедан броj пациjената, под строго контролисаним условима кретања, мора примати терапиjу у Дневном ковид центру - наводи се у саопштењу.

Проциjењено jе да се у складу са клиничком сликом током лиjечења на лицу мjеста мора радити и дио диjагностичких процедура и лабораториjских анализа. Разлог jе приjе свега у пружању наjбоље здравствене заштите онима коjи имаjу блажу епидемиолошку слику и њихово потпуно изљечење. Обељеле ће током примања терапиjе надзирати љекари, специjалисти из различитих области када се проциjени да jе и то нужно.

- Брига о здрављу оних коjи се опусте због благих симптома сада jе императив jер непоштовање смjерница предвиђених за самоизолациjу касниjе може прузроковати озбиљне здравствене проблеме и код пациjента и у њиховом породичном окружењу. Овом реорганизациjом растеретићемо нашу Jединицу за патронажу, коjа дневно обави и по 700 кућних посjета. Таj ритам jе немогуће одржати у овим условима, а да не трпи квалитет здравствене услуге. То се нипошто не смиjе дозволити - наводи се у саопштењу.

Двократна терапиjа у Дневном ковид центру ће се давати у терминима: јутарња - од 7 до 10 сати и вечерња - од 17 до 20 сати. Jеднократна терапиjа ће се давати у термину од 10 до 17 часова.

За све евентуалне неjасноће на располагању пациjентима jе наш Кол центар, као и љекари и техничари патронаже коjи прате здравствено стање пациjената.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:57