Kulturni centar za Daleki istok / - FOTO: MPNI
09/02/2024 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Filozofskom fakultetu otvoren Kulturni centar za Daleki istok

Kako se navodi u saopštenju, aplikaciju za projekat "Kulturni centar za Daleki istok" pripremilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, u skladu sa pravilima Konkursa za prijavu projekata u okviru ODA programa Vlade Republike Koreje, koji je objavila Ambasada Republike Koreje

Na Filozofskom fakultetu UCG otvoren je Kulturni centar za Daleki istok, zahvaljujući donaciji Vlade Republike Koreje u iznosu od preko 200 hiljada eura, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Centar su otvorili ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i ambasador Republike Kojere, Nj.E. Ðeung Li.

Kako se navodi u saopštenju, aplikaciju za projekat "Kulturni centar za Daleki istok" pripremilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, u skladu sa pravilima Konkursa za prijavu projekata u okviru ODA programa Vlade Republike Koreje, koji je objavila Ambasada Republike Koreje.

Projekat je, kako navode, odobren za finansiranje, a Ugovor o donaciji je potpisan između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Ambasade Republike Koreje.

- Ovo je pravo mjesto za promociju ne samo istorije, kulture, umjetnosti i tradicije Dalekog istoka, već i promocije stipendija, naučno-istraživačkih i inovativnih grantova i drugih oblika saradnje između Crne Gore i zemalja Dalekog istoka. Sigurna sam da će upravo ovo mjesto biti centar kulturnih dešavanja i mjesto okupljanja mladih ljudi ne samo sa Filozofskog i Filološkog fakulteta, već i iz cijele Crne Gore i da će dati jednu potpuno novu vrijednost obrazovnom procesu na Univerzitetu Crne Gore -  saopštila je Jakšić-Stojanović.

-Ambasada Koreje danas se sa ponosom opredjeljuje da donira elektronsku i audio opremu, vozila i namještaj kako bi podržala osnivanje Kulturnog centra Dalekog istoka u Nikšiću. Nadam se da će ovaj centar postati mjesto za međusobno razumijevanje kulture između Koreje i Crne Gore- kazao je ambasador Republike Koreje Nj.E. Đeung Li.

Ministarka Jakšić-Stojanović se zahvalila Ambasadi Republike Koreje na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji, uvjerena da će međusobna saradnja u budućnosti biti još intenzivnija i da će se na obostrano zadovoljstvo, realizovati brojni projekti koji će dodatno povezati mlade ljude - učenike, studente, profesore i istraživače.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:56