Дритан Абазовић / - Портал Дана
16/10/2021 u 16:00 h
Aleksandra Bošković, Ana GajevićAleksandra Bošković, Ana Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ВИДЕО) На Паради поноса Абазовић, министри Радуловић, Спајић, Милатовић, омбудсман Бјековић, градоначелник Вуковић

Окупљање је почело у 15 сати

На деветој Паради поноса "Љубав људи" у Подгорици, поред учесника, данас су се међу окупљенима налазили и званичници.

На Параду су стигли потпредсједник Владе Дритан Абазовић, министар вањских послова Ђорђе Радуловић, министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић, министар економског развоја Јаков Милатовић, министарка јавне управе Тамара Срзентић, омбудсман Синиша Бјековић, градоначелник Подгорице Иван Вуковић и његова замјеница Слађана Вујачић, посланик Либералне партије Андрија Поповић.

На Паради је био и савјетник предсједника Мила Ђукановића за уставни систем и правна питања Борис Бастијанчић.

Министар Спајић казао је да је поносан што долази из овакве Црне Горе.

Он је на Твитеру навео да је да никад већи број министара и осталих представника Владе  на Прајду доказ је посвећености ове Владе инклузивном друштву - друштву једнаких шанси за све ЛГБТ у Црној Гори.

Министар економског развоја, Јаков Милатовић, рекао је да инклузивног економског развоја нема без инклузивног друштва и управо због тога „смо данас овдјје и ово је један од начина да покажемо да подржавамо у потпуности инклузију у друштву“.

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, казао је да црногорско друштво сазријева и да однос према ЛГБТ особама у значајној мјери детерминише ниво укупног цивилизацијског развоја.

 - Чека нас још пуно посла када је ријеч о заштити њихових права. Много тога смо и урадили у значајној мјери захваљујући Закону о животном партнерству лица истог пола, али идемо даље, чека нас још пуно посла и ЛГБТ заједница ће у Главном граду имати поузданог партнера -  јасан је Вуковић.

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија, Тамара Срзентић, казала је да је љубав највећа мјера чојства, да су различитости наше највеће богатство.

 - Морамо да градимо заједницу гдје су искреност, љубазност, једнакост највећа мјера. Желим да пошаљем поруку, да ћу увијек бити ваш глас у Влади Црне Горе. Зато љубав, људи! -  поручила је Срзентић.

image

фото: Портал Дан

- фото: Портал Дан
image

Са Параде

- фото: Портал Дана
image

Са Параде

- фото: Портал Дана
image

Са Параде

- фото: Портал Дан
image

фото: Портал Дан

- фото: Портал Дан
image

Са Параде

- фото: Портал Дана
image

фото: Кабинет предсједника

- фото: Кабинет предсједника

Окупљање је почело у 15 сати, а поворка је кренула у 16 часова са Булевара Светог Петра Цетињског, од споменика краљу Николи преко моста Блажа Jовановића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 19:32