/ - фото: са предавања
17/12/2021 u 18:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Полицијској академији онлајн обука на тему истражних разговора

Учесници су имали прилику да се ближе упознају с новим техникама у вођењу информативних разговора

На Полицијској академији је данас за дио професора и академаца XIV генерације одржана онлајн обука на тему такозваног истражног интервјуисања.

- Обуку је организовала НВО Акција за људска права у оквиру пројекта "Сузбијање мучења и других облика злостављања у Црној Гори", који подржава Влада Савезне Републике Њемачке. Предавање је одржао Endi Grifits, британски стручњак са тридесетогодишњим искуством рада у полицији, који је у Великој Британији развио технику истражног интервјуисања. Она је у употреби већ двије деценије, а заснива се на строгом поштовању људских права, што се у пракси показало као ефикасан метод у рјешавању кривичних дјела- наводе у саопштењу.

image
- фото: са предавања

Директорица НВО Акција за људска права Теа Горјанц Прелевић истакла је да је циљ обуке постизање нултог степена толеранције на мучење и тортуру.

Учесници су имали прилику да се ближе упознају с новим техникама у вођењу информативних разговора и с елементима који су потребни за успјешно вођење интервјуа са осумњиченима.

- Интервју је сложена вјештина за коју је потребна обука- нагласио је Енди.

- Када разговарате с неким с емпатијом, саосјећањем, од њега ћете моћи да добијете бољу сарадњу- казао је током обуке. в.д. директора Полицијске академије Светомир Кнежевић исказао је спремност за даљу сарадњу истичући важност теме и отвореност за измјене предметног програма који се односи на комуникацију, а изучава се на Полицијској академији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:44