Učesnici sajma / - Milovan Novović
06/10/2022 u 15:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na sajmu zapošljavanja u Bijelom Polju predstavilo se 15 poslodavaca

Polaznici projekta "Hard to Find for Hard to Employ" su se obučavali za zanimanja poslastičar, pekar, pomoćni kuvar, konobar i vozač C kategorije

Na Sajmu zapošljavanja koji su danas organizovali ,,Put-Gros” i ,,Durmitor– MNE”, u okviru projekta “Hard to Find for Hard to Employ“, petnaest poslodavaca je predstavilo svoju ponudu, gdje su nezaposlena lica u direktnom razgovoru dobili potrebne informacije o slobodnim radnim mjestima i uslovima rada.

Hasan Ramović, iz Kompanije ,,Put Gross“, kazao je da se projekat uspješno realizuje, da je tridesetak osoba prošlo obuku, a zajedno sa partnerima i da će zaposliti 12 radnika na određeno vrijeme, dok je Branka Prebiračević, iz projektnog tima, kazala je da je glavna aktivnost projekta bila obuka 30 nezaposlenih lica sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin.

- Polaznici su se obučavali za zanimanja poslastičar, pekar, pomoćni kuvar, konobar i vozač C kategorije. Nakon završetka projekta, jedan od glavnih rezultata jeste taj, da ćemo od 30 polaznika zaposliti najmanje njih 12 na period od šest mjeseci, sa mogućnošću produženja ugovora. Realizacija projekta trajaće do 30. decembra, istakla je Prebiračević.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović je posjetio Sajam i tom prilikom kazao u Bijelom Polju privreda raste i da sve ono što je urađeno u proteklom periodu, od biznis zona do popravljanja ekonomskog i infrastrukturnog ambijenta, konačno daje rezultate.

U okviru projekta danas je održan i okrugli sto na temu ,,Deficitarna zanimanja na tržištu rada u Crnoj Gori“, a sve u cilju uspostvaljanja direktne komunikacije među poslodavcima i predstavnicima lokalnih vlasti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:46