Lajović / -FOTO: FB
24/06/2022 u 12:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na spisku upisanih vjerskih zajednica Jehovini svјedoci, CPC i crkva Lava Lajovića

Tu je i Baha´i Vjera, na čijem čelu se nalazi Milena Ratković Fehilly i Crkva Isusa Hrista Svetaca

U Jedinstvenu evidenciju vjerskih zajednica u Crnoj Gori upisane su 22 vjerske zajednice.

Na spisku koji je objavilo Ministarstvo pravde nalaze se Jehovini svjedoci – hrišćanska vjerska zajednica na čelu sa Zoranom Lalovićem, a upisana je i Crnogorska pravoslavna crkva.

Dokument je objavljen na sajtu Vlade, a na spisku su i nadbiskupski Ordinarijat Bar, na čelu sa Rokom Đonlješajem i Biskupski Ordinarijat Kotor na čijem čelu je takođe Đonlješaj. 

image
-FOTO: VLADA CG

Na spisku je i Crkva Isusa Hrista Svetaca poslednjih dana u Crnoj Gori, na čelu sa Huan Robertom Hernandezom.

Tu je i Jevrejska zajednica Crne Gore na čelu sa Ninom Ofner Bokan.

Upisana je i Crkva Hristovog Jevanđelja na čijem se čelu nalazi Jovica Bačvanski, zatim Eparhija Podgoričko-Dukljanska Pravoslavne Crkve Crne Gore na čelu sa Lavom Lajovićem.

Zatim je upisana i Hrišćanska adventistička crkva na čelu sa Igorom Bosnićem, Hrišćanski centar “Svetionik“ na čelu sa Draganom Novakovićem, Jevanđeoska Crkva “Riječ božja“  na čelu sa Vladimirom Čizmanskim, Hrišćanska zajednica “Mozaik“ na čelu sa Danielom Stracinskim, Biblijska Hrišćanska Zajednica na čijem se čelu nalazi Staniša Šurbatović, zatim Zajednica Jevanđelja Isusa Hrista na čijem čelu je Siniša Nadaždin.

Upisana je i Islamska zajednica u Crnoj Gori na čelu sa Rifatom Fejzićem.

Tu je i Baha´i Vjera, na čijem čelu se nalazi Milena Ratković Fehilly.

Na spisku je i Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve na čijem čelu je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Zatim je tu i eparhija budimljansko-nikšićka Srpske pravoslavne crkve na čijem čelu se nalazi Episkop budimljansko-nikšićki Metodije, zatim Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska Srpske pravoslavne crkve na čijem se čelu nalazi Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, Eparhija Mileševska Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa Episkopom mileševskim Atanasijem.

Na spisku je i Jevanđeoska crkva Crossroads na čijem se čelu nalazi Vukašin Baošić i Vjerska zajednica Jevreja na čijem se čelu nalazi Adelkop Arjeh Leib.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:42