Spasilac, UL / UPSUL
21/08/2023 u 22:07 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Na Velikoj plaži spasen četvorogodišnji dječak

Dijete se nalazilo na gumenom dušeku, plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog djeteta, ali morske jake struje im u tom trenutku nisu dozvoljavale, te se dušek udaljio od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani

Dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Edis Sijarić jutros u 09.35 sati primio je informaciju da je sa plaže Noki Beach (Velika plaža Ulcinj), jak istočni vjetar odvukao na pučinu blizu Krša od Đerana četvorogodišnjeg državljanina Kosova.

Dijete se nalazilo na gumenom dušeku, plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog djeteta, ali morske jake struje im u tom trenutku nisu dozvoljavale, te se dušek udaljio od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani.

Hitnom upotrebom specijalnog spailačkog skutera UPSUL, spasilac Sijarić je za samo nekoliko minuta došao do pozicije gdje se nalazilo dijete na dušeku i evakuisao uz asistenciju Enesa Skenderovića koji je krajnjim snagama uspio da dopliva.

Na sreću roditelja dječak je spašen u poslednjim trenucima, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne dušek i pitanje je da li bi spasioci imali vremena da reaguju pravovremeno.

Sama akcija spašavanja je trajala svega 15 minuta od prijema poziva za spašavanje, a kao pun pogodak se pokazala analiza UPSUL da rasopredi jedan specijalni skuter na području Velike plaže, jer je već desetak kupača spaseno sigurnog utopljavanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:40