Начелник Генералштаба Оружаних снага Чешке борави у званичној посјети Црној Гори / - ФОТО: Министарство одбране
15/03/2022 u 18:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Начелник Генералштаба Оружаних снага Чешке борави у званичној посјети Црној Гори

Делегације оружаних снага двије земље разговарале су и о могућностима заједничке обуке у руковању брзим чамцима, обуке ронилаца са акцентом на подводни рад са експлозивима, припадника војне полиције, као и специјалних снага

Министарка одбране Оливера Ињац и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, састали су се данас са начелником Генералштаба Оружаних снага Чешке, генералом Алешом Опатом, који се налази у званичној посјети нашој земљи, саопштено је из министарства.

Саговорници су изразили задовољство оствареном досадашњом сарадњом у области одбране, нагласивши да ће радити на њеном даљем унапређењу, како на билатералној основи, тако и у оквиру НАТО-а.

- На састанку генерала Ђуровића и његовог чешког колеге разматрана је сарадња у областима логистике, информационо-комуникационих ситема, као и Хемијско, биолошко, радиолошко, нуклеарне одбране (ХБРНО) - наводи се у саопштењу.

Делегације оружаних снага двије земље разговарале су и о могућностима заједничке обуке у руковању брзим чамцима, обуке ронилаца са акцентом на подводни рад са експлозивима, припадника војне полиције, као и специјалних снага.

- Гостима из Чешке су представљена савремена лакооклопна возила ЈЛТВ компаније „Осхкосх“, чији је Војска Црне Горе први корисник у Европи - додаје са у саопштењу.

Такође, презентовани су и ваздухоплови ВЦГ и капацитети нашег Ваздзхопловства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:49