/ фото: Министарство одбране
17/06/2021 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Начелник Генералштаба са амбасадором и изаслаником одбране Француске

Ђуровић је посебно истакао потребу за даљим унапријеђењем сарадње Ваздухопловстава и Морнарица обје земље

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, састао се са амбасадором Републике Француске Кристијаном Тимонијеом и изаслаником одбране те земље у Црној Гори пуковником Фабрисом Дидом.

- Саговорници су честитали генералу Ђуровићу на постављењу на дужност начелника Генералштаба, као и на четвртој годишњици пуноправног чланства Црне Горе у НАТО савез. Показатељ да се ради о квалитетној сарадњи у области одбране између Републике Француске и Црне Горе говоре у прилог бројни договорени и озванечени споразуми и планови. План билатералне одбрамбене сарадње за 2021. годину потписан је почетком ове године, а реализација договорених активности тече планираном динамиком- саопштено је из Министарства одбране.

Ђуровић је направио кратак осврт на досадашњу сарадњу припадника Војске Црне Горе и припадника Оружаних снага Републике Француске, а посебно је истакао потребу за даљим унапријеђењем сарадње Ваздухопловстава и Морнарица обје земље.

Потврдио је посвећеност Црне Горе у очувању мира и стабилности на регионалном и глобалном нивоу, надовезујући се на значај учешћа црногорских јединица у мировним мисијама и операцијама. 

- Саговорници су такође упознали генерала Ђуровића са учешћем Оружаних снага Републике Француске у мировним мисијама и операцијама, посебно наглашавајући даље планове везане за присуство у Сахел региону. Обје стране су исказале захвалност саговорницима на указаној прилици срдачног и веома конструктивног разговора, као и на свеобухватној размјени мишљења која су од обостраног интереса- речено је из Министарства одбране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:32