/ фото: Министарство одбране
27/05/2021 u 18:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Начелник Генералштаба ВЦГ присуствовао међународној вјежби

На војном полигону у Слуњу представљено је здружено дјеловање међународних снага у борбеним условима, кроз пружање ватрене и блиске ваздушне подршке

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, присуствовао је Дану уважених гостију на међународној вјежби "Immediate Response 21" у Хрватској. На војном полигону у Слуњу  представљено је здружено дјеловање међународних снага у борбеним условима, кроз пружање ватрене и блиске ваздушне подршке.

image
фото: Министарство одбране

- "Immediate Response 21" дио  је веће мултинационалне вјежбе "Defender Europe 21" коју предводе САД уз учешће НАТО савезника и партнерских земаља, међу којима је Црна Гора. Командант америчких копнених снага за Европу и Африку, генерал Кристофер Каволи, који је присуствовао маневрима, истакао је да је у питању изузетно корисна вјежба. Он је нагласио да "Defender Europe 21" карактерише транспарентност и константна жеља да се постижу изврсни војнички резултати - саопштено је из Биро за протокол и односе са јавношћу Министарства одбране.

Припадници 1. Пјешадијског батаљона ВЦГ  тренутно се налазе у Румунији, као учесници вјежбе "Saber Guardian 21", која је дио "Defender Europe 21".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:33