Разговор начелника Генералштаба Воjске Црне Горе са припадницима ВЦГ / - фото: МО
02/10/2021 u 13:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Начелник ГШ разговарао с припадницима Војске ангажованим у еФП

Наставите с успjешним резултатима, професионално и одговорно извршаваjте задатке, као и до сада. Не сумњам у вас, знам да ћете до краjа ангажовања остати на нивоу на коме jесте, казао jе генерал Ђуровић

Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, путем видео-линка разговарао jе са припадницима Воjске Црне Горе ангажованим у НАТО активности Поjачаног истуреног присуства (еФП) у Летониjи, у сусрет прослави Дана Воjске Црне Горе, саопштено је из Бироа за комуникациjе и односе с jавношћу Министарства одбране.

Бригадни генерал се захвалио припадницима контингента на достоjном представљању Црне Горе и Воjске, нагласивши да су њихов професионализам истакли и начелници генералштабова Летониjе и Канаде током недавних сусрета.

image

Разговор начелника Генералштаба Воjске Црне Горе са припадницима ВЦГ

- фото: МО

„Наставите с успjешним резултатима, професионално и одговорно извршаваjте задатке, као и до сада. Не сумњам у вас, знам да ћете до краjа ангажовања остати на нивоу на коме jесте. Чуваjте jедан другога, будите jединствени у сваком изазову“, казао jе Ђуровић.

Начелник jе истакао да jе свjестан труда коjи улажу припадници ВЦГ у међународним мисиjама и операциjама далеко од домовине, те да ће Воjска умjети да циjени њихове успjехе када се врате у Црну Гору.

Командант контингента поручник Марко Баjовић нагласио jе да jе поносан на досадашње резултате коjе су постигли, истакавши да jе посебно задовољан размjеном знања с колегама из оружаних снага земаља савезница.

„Jачамо савезништво, али и приjатељства. Када сте ослоњени jедни на друге, као што смо ми, бришу се разлике међу униформама, сви смо jедан тим“, рекао jе Баjовић.

Воjска Црне Горе као своj Дан обиљежава 7. октобар, у знак сjећања на побjеду у Туђемилскоj бици, када jе Дукљанска воjска, предвођена Стефаном Воjиславом, поразила византиjске трупе у близини Бара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:49