/ - фото: НПЦГ
27/01/2022 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Национални паркови један од кључних брендова ЦГ на Свјетској изложби Експо Дубаји

Природне љепоте црногорских националних паркова, поред Јадранске обале и туристичке понуде Приморја, један су од најзначајнијих брендова које Црна Гора промовише

На позив Привредне коморе Црне Горе и Националне туристичке организације Црне Горе, представници Националних паркова у сарадњи са свим кључним институцијама туристичке привреде Црне Горе, учествоваће почетком фебруара на једној од најпрестижнијих међународних манифестација, Свјетској изложби Експо Дубаји.

Природне љепоте црногорских националних паркова, поред Јадранске обале и туристичке понуде Приморја, један су од најзначајнијих брендова које Црна Гора промовише у свијету. Богатство биодиверзитета представља истовремено како природне вриједности и потенцијале, тако и јединствен сегмент у међународној промоцији наше земље.

- Презентација активног одмора и боравка у заштићеној природи представља дио планираних годишњих програмских активности Јавног предузећа у сарадњи са представницима црногорске туристичке привреде. Ове године, посебно је учешће Националних паркова Црне Горе на презентацији Црне Горе на Експо Дубаију од великог значаја јер доприноси ефикаснијој презентацији њених природних и туристичких потенцијала, а самим тим и заштићених подручја. С правом би се, чак, могло рећи да се свака презентација туристичке понуде Црне Горе без националнох паркова, не може сматрати потпуном- казао је директор ЈПНПЦГ Александар Булатовић.

У вези са дезинформацијом која је ових дана пласирана у појединим електронским и штампаним медијима, а у циљу тачне информисаности јавности, обавјештавамо да је у питању редовна програмска активност, али да директор Александар Булатовић неће учествовати на овом догађају.

- С обзиром на текуће обавезе, као и реализацију програмских активности, у циљу успостављања искорака у управљању и функционисању како Јавног предузећа, тако и организационих јединица појединачно, сигуран сам да ће моји сарадници на прави начин успјешно у сарадњи са укупном туристичком привредом Црне Горе реализовати учешће на Свјетској изложби Експо Дубаји, као и да је моје прусуство у ЈПНПЦГ у овом периоду неопходно- закључио је директор Булатовић.

Свјетска изложба или Expo је једна од најзначајнијих међународних изложби која се од 1851. године сваке пете године организује у изабраној земљи, односно граду домаћину. Цијенећи изузетно добре односе Црне Горе и Уједињених Арапских Емирата, Црна Гора је била једна од првих држава које су потврдиле учешће на Expo-у у Дубаију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:52