Elisabeth Robinson upoznaje ljepotame Crne Gore / - FOTO: NTO
21/06/2022 u 09:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nagrađivana novinarka i filmska producentkinja iz Njujorka impresionirana Crnom Gorom

U okviru posjete Robinson je poslednjih deset dana istraživala raznolikost pejzaža i kulturu naše zemlje, a posebno je prepoznala veliku vrijednost umjetničkog i kulturnog blaga u Bokokotorskom zalivu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore domaćin je nagrađivanoj novinarki i filmskoj producentkinji iz Njujorka Elisabeth Robinson, koja boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori u periodu od 12. do 20. juna.

image

Elisabeth Robinson

- FOTO: NTO

U okviru posjete Robinson je poslednjih deset dana istraživala raznolikost pejzaža i kulturu naše zemlje, a posebno je prepoznala veliku vrijednost umjetničkog i kulturnog blaga u Bokokotorskom zalivu.

Robinson je imala priliku da obiđe i prirodne ljepote na području Herceg Novog, Kotora i Bara, te da se kroz krstarenje Bokokotorskim zalivom i Skadarskim jezerom upozna sa atraktivnim i neobičnim mjestima. Pored obilaska crnogorskih plaža, muzeja, palata i ostrva u zalivu koja predstavljaju pravu turističku atrakciju, Robinson je uživala u tradicionalnim specijalitetima naše zemlje, vinskoj ponudi, kao i gostoprimstvu crnogorskih domaćina, saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

„Odlučila sam da istražujem i pišem o Crnoj Gori jer nudi sve moje omiljene aktivnosti, a to su: planinarenje, vožnja kajakom i plivanje, kao i divnu i za mene fascinantnu kulturu koju sam upoznala. To je kao da posjetite pet zemalja u jednoj, a ljudi su bili tako prijateljski raspoloženi“, istakla je američka novinarka i filmska producentkinja.

image

Elisabeth Robinson opčinjena ljepotama Crne Gore

- FOTO: NTO

Tokom boravka u destinaciji, Robinson je tri dana uživala u ljepotama sjevera Crne Gore. Sjajno vrijeme i netaknuta priroda u Kolašinu je ponudila novinarki jedinstvenu priliku da uživa u atraktivnim pješačkim turama i čistom vazduhu.

„Jedva čekam da pišem o svemu od Durmitora do Porto Montenegra, Starog Bara, Skadarskog jezera i privlačnih sela Bokokotorskog zaliva. Nadam se da ću se uskoro vratiti“, poručila je Robinson.

Nagrađivana novinarka i filmska producentkinja iz Njujorka, nakon što je producirala mnoge filmove u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, uključujući “Oscar Best Picture“ „Braveheart“ i komediju Bill Burray, „The man who knew too little“, napisala je i roman „The adventures of the hunt sisters“ koji je postao bestseler, preveden na 10 jezika. Autor je i  putopisnih priče za New York Times, Fathom, Vogue, a trenutno piše scenario za film za Columbia/SONY Pictures-a.

Svoju podršku u organizaciji studijske posjete američke novinarke, dali su i hoteli Regent Porto Montenegro, Blue Kotor Bay, Stara Čaršija, kao i restoran Ćatovića Mlini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:40