Клуб, илустрација / - фото: UNSPLASH
04/08/2021 u 19:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Наjављене поjачане инспекциjске контроле манифестациjа на отвореном

Издата су четири налога за покретање прекршаjног поступка, издато jе 38 прекршаjних налога у новчаном износу од 350 до 2.500 еура по субjекту надзора

Управа за инспекциjске послове наjавила jе поjачане контроле поштовања епидемиолошких мjера приликом одржавања наjављених манифестациjа на отвореном, као и поштовања епидемиолошких мjера приликом уласка у ноћне клубове и дискотеке.

Директор управе за инспекциjске послове, Илир Харасани и помоћница директора, Ана Вуjошевић, одржали су данас у Тивту састанак са координаторком за Тиват и Котор, Вишњом Орбан и свим инспекторима у складу са Планом поjачаног надзора.

– Инспектори ће од почетка манифестациjа на отвореном контролисати посjедовање jедног од четири елемента Националне дигиталне ковид потврде, као и да ли овлашћено лице за надзора врши провjеру посjедовања потребних потврда приликом уласка гостиjу у унутрашњост угоститељског обjекта, ноћног клуба или дискотеке – саопштено jе из Управе за инспекциjске послове.

Да би гост могао да уђе у унутрашњост угоститељског обjекта, ноћног клуба или дискотеке потребно jе да има потврду о:

- Комплетно вакцинисан/а или вакцинисан/а jедном дозом вакцине против Ковид-19

- Негативан ПЦР тест на Сарс-ков-2 не стариjи од 72х

- Доказ да jе особа пребољела Ковид19 (прошло не мање од 14 дана и не више од 180 дана од позитивног ПЦР или брзог антигенског теста)

- Негативан антигенски брзи тест-БАТ не стариjи од 48х

Из Управе за инспекциjске послове саопштено jе да jе од 30. jула до 3. августа на приморjу обављено 1.100 инспекциjских котрола и да jе утврђено 35 неправилности.

Издата су четири налога за покретање прекршаjног поступка, издато jе 38 прекршаjних налога у новчаном износу од 350 до 2.500 еура по субjекту надзора.

– Позивамо све угоститеље да уреде вакцинациjу своjих запослених и да одреде лице коjе ће вршити провjеру посjедовања jедног од елемената Националне дигиталне ковид потврде, како бисмо сачували стабилну епидемиолошку ситуациjу и избjегли кажњавања и подношење кривичних приjава против прекршилаца – наводи се у саопштењу.

Из Управе за инспекциjске послове апеловали су на грађане и привреднике да поштуjу мjере како би се сачувало здравље свих и како би се постигли што успјешнији резултати ове сезоне.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:58