Plaža Dukljanski vrtovi / - FOTO:ANA MARKOVIć VUšOVIć/NOVA.RS
09/07/2022 u 10:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Najskuplja plažu u CG: Pogledajte cijenu ležaljki i suncobrana

Za vaših 500 ili 1.000 eura, a razlika je uglavnom u “posteljama”, ležaljka ili krevet sa pokretnim gornjim dijelom za jastuke, dobijate još mnogo toga. Ovaj paket podrazumijeva luksuzni krevet plus dnevni boravak, a to nije sve, jer na istoj toj bijeloj posteljini, doduše po malo umazanoj pijeskom, dobijate i flašu šampanjca Dom Perinjon od 0.75 litara

Dva kreveta, suncobran, činiju sa voćem, tanjir ostriga, šampanjac, nekoliko flaša vode, kao i pravo na korišćenje drvenog stola i par stolica, dobićete ako na jednoj od budvanskih plaža, možda i najskupljoj na Crnogorskom primorju, potrošite, vjerovali ili ne, čak 1.000 evra. To je cijena “luksuza” za cjelodnevno uživanje na nekada popularnoj “Maloj plaži”, koja danas pripada stambeno/hotelskom kompleksu Dukljanski vrtovi, piše Nova.rs.

Moguće je međutim na ovoj “mini-plaži” provesti dan i za manje para, recimo za 250 evra. Za taj novac dobićete “osnovni paket”: dvije ležaljke i suncobran i to na cio dan, od jutra do mraka, bez uslovljavanja dodatnog troška, pa malo li je?

Naravno, na nešto bogatiji “smještaj” imaćete pravo ako platite tričavih 450 evra, odnosno, to je minimalna cifra koju ste obavezni da potrošite ako mislite da dobijete “fensi plažni paket-set”. Ova privilegija za turiste dubljeg džepa, obuhvata opet dvije ležaljke i suncobran, ali ovog puta dobijate i flašu šampanjca od 0,75 litara, činiju sa voćem i čak četiri flaše vode! Čist luksuz!

E sad, ako ste mislili da pređete u prvu klasu, a da je ova prethodna, ekonomska, previše sirotinjska, posegnite za novčanikom i izbrojte 500 evra za “Premium paket”. A ako vam je i to malo, onda dodajte još 500, pa da bude okruglo 1.000 evra za najluksuzniji paket na ovoj sumanutoj plaži.

image

Plaža Dukljanski vrtovi

- FOTO:ANA MARKOVIć VUšOVIć/NOVA.RS

Za vaših 500 ili 1.000 evra, a razlika je uglavnom u “posteljama”, ležaljka ili krevet sa pokretnim gornjim dijelom za jastuke, dobijate još mnogo toga. Ovaj paket podrazumijeva, kao što smo već napisali, luksuzni krevet plus dnevni boravak (šta god to značilo), a to nije sve, jer na istoj toj bijeloj posteljini, doduše po malo umazanoj pijeskom, dobijate i flašu šampanjca Dom Perinjon od 0.75 litara. I dok ispijate svoje pjenušavo vince, osoblje u blještavo bijelim uniformama, poslužiće vas činijom punom voća, ali ne bilo kakvog voća, u pitanju su probrane šumske voćkice, koje se ne kupuju na lokalnoj pijaci.

Taman kad pomislite da je to maksimum rajskih užitaka, slijedi najbolji dio - tanjir ostriga, četiri flaše vode i poklon korpica! Pa, koliko para toliko mora i sunca... I poslije svih ovih darova, plašimo se da će neko ipak ostati gladan, a možda i žedan...

image

Plaža Dukljanski vrtovi

- FOTO:ANA MARKOVIć VUšOVIć/NOVA.RS

Iako naše bogate goste ne zanima “sitna boranija”, koja se brčka na gradskim plažama, treba znati da na samo nekoliko desetina metara daleko, takoreći “iza ćoška”, čeka Slovenska plaža, a prolaskom kroz tunel, koji je tik iznad Dukljanskih vrtova, za samo pet minuta hoda stiže se do velike Bečićke plaže, a na ovim lokacijama sunčanje i kupanje je, zamislite – besplatno!

Na pojedinim djelovima ovih plaža, ležaljke takođe imaju cijenu, ali ona ne prelazi 20 evra. Ipak, tu su i pristojna mjesta za normalne turiste, koji su vjerni starom dobrom sunčanju na piješkiru, sa suncobranom zabodenim u pijesak, torbom sa vodom, grickalicama, možda po kojim sendvičem, novcem za sladoled, kafu ili čašu piva. I eto nama odmora, šta fali?!

image

Plaža Dukljanski vrtovi

- FOTO:ANA MARKOVIć VUšOVIć/NOVA.RS

Pa ko su onda ti ljudi, koji plaćaju 250, 450, 500 i 1.000 evra, da samo jedan dan provedu na plaži?

“Javne ličnosti uglavnom, najviše sportisti, oni ne pitaju za cijenu, a ima i političara, muzičara, režisera, glumaca. Dolaze iz svih djelova Crne Gore, ali i iz Srbije. Ima dosta i stranaca, ali najviše je ovih naših Balkanaca. Ima se para, ljudi troše, ne obaziru se na cijene. U Dukljanskim vrtovima mnogi imaju stanove u vlasništvu, a neki su iznajmili apartmane. Kad ovde odsjedaju, ležaljke su besplatne. Međutim, dolaze gosti koji su smješteni u drugim hotelima, a kod nas vole da uživaju. Često imamo goste Amerikance, Ruse, Ukrajince, Engleze, Francuze... Sve je to fin svijet. Svako gleda sebe, ne smetaju jedni drugima, a i previše su platili da bi njima bilo ko smetao. Mada, čini mi se da oni o novcu ne razmišljaju, za njih je to sporedno. Samo je važno da se odmore, a cijena je prava sitnica”, uz osmijeh kaže za Nova.rs M.Đ., jedan od radnika obezbjeđenja, zaposlen u hotelskom kompleksu Dukljanski vrtovi, koji je zbog sigurnosti na poslu, zamolio da ostane anoniman.

image

Plaža Dukljanski vrtovi

- FOTO:ANA MARKOVIć VUšOVIć/NOVA.RS

Inače, gosti na ovu luksuznu plažu uglavnom stižu gliserima, jahtama… Rijetko ko se spušta stepenicama jer ne vole da pješače, a i previsoke su temperature za šetnju, pa je lakše stići sa mora, nego sa kopna.

“Nama, uobičajenim, prosječnim ljudima, sve je to suludo trošenje para i ne možemo da shvatimo taj svijet. Imaju i oni raznih problema, ali novac nije među njima” zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:01