/ - PRINTSCREEN/ZHMS
04/02/2023 u 17:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Narandžasti meteoalarm: Olujni udari vjetra

U sve tri regije naše zemlje očekuju se udari vjetra od preko 17 m/s (50 km/h)

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZMHS) najavio je za danas i sjutra narandžasti meteoalarm na cijeloj teritoriji Crne Gore.

U sve tri regije naše zemlje očekuju se udari vjetra od preko 17 m/s (50 km/h). Olujno nevrijeme danas je zahvatilo sjeverne dijelove Srbije i Hrvatske, ali je crveni meteo alarm proglašen i na gotovo cijeloj hrvatskoj obali.

Za sjutra su prognozirali vjetrovito i hladno vrijeme. U južnim predjelima malo do umjereno oblačno uz duže sunčane intervale, a na sjeveru oblačno uz provijavanje slabog snijega i mećavu. Vjetar pojačan i jak, povremeno na udare veoma jak i olujni, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -12 do tri, najviša dnevna od -9 do osam stepeni.

Vjetrovito i hladno biće i u ponedjeljak 6. februara. U južnim predjelima malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima, najčešće visoka oblačnost se očekuje. Na sjeveru pretežno oblačno, ponegdje uz provijavanje slabog snijega i mećavu. Vjetar pojačan i jak, ponegdje na udare i veoma jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od -15 do dva, najviša dnevna od -10 do osam stepeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:49