Ministarstvo prosvjete / Foto: Vlada CG
26/01/2023 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Naredne sedmice sporazum o saradnji Ministarstva prosvjete sa EPCG i CEDIS-om

Ova saradnja će omogućiti, između ostalog, realizaciju praktične nastave u realnom radnom okruženju, podršku osnivanju zajedničkih centara za obuku iz oblasti elektrotehnike/energetike za učenike i odrasle, kao i obezbjeđivanje stipendija za učenike koji postižu izuzetne rezultate u učenju

Ministar prosvjete Miomir Vojinović potpisaće naredne sedmice Sporazum o saradnji sa Elektroprivredom Crne Gore i CEDIS-om koji će postaviti osnove stručnog obrazovanja kao mobilnog, okrenutog ka tržištu i zahtjevima rada.

- Najveći benefit koji će se postići ovim Sporazumom jeste što će se smanjiti stopa nezaposlenosti kao i kvalitetnije i jeftinije obrazovanje. Na osnovu urađenih analiza Ministarstva i UNICEF-a, prvobitni zaključak je da se srednjoškolsko obrazovanje fokusira na intezivnu saradnju sa privredom i poslodavcima, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako dodaju, ovim Sporazumom se uspostavlja saradnja na unapređenju kvaliteta stručnog obrazovanja iz oblasti elektritehnike/energetike koje treba da omogući sticanje vještina, kompetencija i kvalifikacija za zapošljivost i profesionalni razvoj pojedinca.

- Ova saradnja će omogućiti, između ostalog, realizaciju praktične nastave u realnom radnom okruženju, podršku osnivanju zajedničkih centara za obuku iz oblasti elektrotehnike/energetike za učenike i odrasle, kao i obezbjeđivanje stipendija za učenike koji postižu izuzetne rezultate u učenju, navode iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:29