/ Arhiva
19/11/2023 u 10:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastava u OŠ "9. maj" u Bijelom Polju od sjutra redovna

Ovaj slučaj je bio prioritet u radu nadležnih institucija, pa obavještavaju učenike i roditelje, ali i javnost, da će sprovedene mjere omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu, naveli su iz Ministarstva

Nastava u bjelopoljskoj Osnovnoj školi "9. maj" od sjutra će se redovno odvijati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauka i inovacija.

Grupa roditelja polumaturanata OŠ „9. maj“ u Sutivanu kod Bijelog Polja prošle sedmice nije slala svoju djecu na nastavu jer strahovali za njihovu bezbjednost nakon što su, kako tvrde, saznali da jedan trinaestogodišnji učenik prijeti da će ubiti 30 osnovaca sa spiska koji je napravio.

Nakon sastanka sa direktoricom škole Milijanom Bošković i razrednim starješinom Draganom Maškovićem, oni su pozvali nadležne institucije da reaguju jer ova ustanova, kako tvrde, više nije sigurna za boravak njihove djece.

- Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Centrom bezbjednosti Bijelo Polje, nadležnim tužilaštvom, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Centrom za socijalni rad Bijelo Polje, Ministarstvom zdravlja i nadležnim zdravstvenim ustanovama i Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, preduzima sve neophodne mjere i aktivnosti povodom slučaja u JU OŠ “9.maj” u Bijelom Polju, navodi se u saopštenju.

Ovaj slučaj je bio prioritet u radu nadležnih institucija, pa obavještavaju učenike i roditelje, ali i javnost, da će sprovedene mjere omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu.

- S obzirom na to da je riječ o maloljetnim licima, još jednom apelujemo na medije i cjelokupnu javnost da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema ovom slucaju i da vodimo računa o zaštiti prava djeteta u skladu sa nacionalnim propisima, ali i UN Konvencijom o pravima djeteta. Imajući u vidu da su akteri maloljetna lica, detaljnije informacije nijesmo u mogućnosti da saopštavamo, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. februar 2024 10:41